Matii199 12.05.2019 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Witam serdecznie.Jestem na etapie wybrania mieszacza podtynkowego. Do prysznica który bd obsługiwać deszczownice oraz słuchawkę. Szukam opinii który wybrać. Może wy jesteście w stanie coś polecić. Zastanawiam się międzyHansgrohe IBOX GROHE RAPIDO SMARTBOX uniwersalny Grohe Rapido T Element Termostatyczny Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 12.05.2019 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 (edytowane) ja mam Hansgrohe IBOX i jestem zadowolony. To jest tylko element podtynkowy bez niczego, żadnego zaworu, głowicy itp. Do tego musisz dokupić element zewnętrzny który jest tak naprawdę wszystkim, zaworem, głowicą termostatyczną itp. Minusem tego jest to, ze pasują tylko elementy Hansgrohe, zaden inny producent. Plusem, ze masz sporo do wyboru, i takie proste za 500zł i takie wypasione za 5000. GROHE RAPIDO SMARTBOX to jest to samo co IBOX, ale firmy Grohe, i to samo co napisałem odnośnie IBOX'a, czyli w tym przypadku jesteś skazany na firmę Grohe. Grohe Rapido T Element Termostatyczny , a to już jest kompletny zestaw z zaworem i głowicą, tylko musisz dokupić osłonę i pokrętła. Oczywiście tez jesteś skazany na firmę Grohe. Wybierajac ten element juz na etapie kupowania musisz zdecydować o tym, jaka głowicę i funkcjonalność chcesz. Jestes uwiacany do końca z tym elementem, nie masz mozliwości zmiany gdyby Ci nie pasowało. Wybór należy do Ciebie gdybyś się zdecydował na IBOX'a, to polecam montaż w ścianie głębiej, czyli bliżej max oznaczonego na elemencie(kupisz, będziesz wiedział o co chodzi), wtedy elementy zewnętrzne ładniej się komponują(mniej wystają pokrętła) A słuchawka, deszczownica, ramie deszczownicy, przyłącze kątowe do węża słuchawki, to kupujesz jakie Ci pasują, dowolnej firmy. Edytowane 12 Maja 2019 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matii199 12.05.2019 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Dzięki slawko123,trochę mi rozjasniles, bo myślałem że tylko kupię Hansgrohe IBOX, hydraulik podłączy wszystko jak trzeba a mi potem tylko zostanie zamontować deszczownice i, słuchawkę oraz baterie. Ale widzę że potrzebuję jeszcze. Ten zawór głowica to jest bateria?? Czy coś innego bo jak czytałem to nic nie wyczytałem o tych Glowicach itd. Mógłbyś powiedzieć co dokładnie muszę zakupić, Jakbym się zdecydował na Hansgrohe IBOX Wiadomo bateria plus deszczownica oraz słuchawka. Ale co jeszcze bd mi tu potrzebne abym wzystko dobrze skompletować Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 12.05.2019 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 (edytowane) Mógłbyś powiedzieć co dokładnie muszę zakupić, Jakbym się zdecydował na Hansgrohe IBOX IBOX - na wstępie podczas montażu hydrauliki, tynkowania układania glazury az do takiego momentu teraz cos z tego https://www.hansgrohe.pl/lazienka/produkty/termostat?page=1 (patrz na produkty w formie kwadratu i koła) czyli bateria termostatyczna lub cos z tego https://www.hansgrohe.pl/lazienka/produkty/baterie (tez kwadratowe i okrągłe - wannowe i prysznicowe) teraz cokolwiek nie patrzac na firmę, czyli ramie deszczownicy, deszczownica, przyłącze kątowe do weża słuchawki i sama słuchawka. to wszystko. Aha, możesz zakupić cały komplet np taki za ok 2000zł lub taki za ok 1200zł W zestawie wychodzi taniej np pojedyńczo, 1-szy zestaw, ibox ok 300, bateria ok 1000, deszczownica ok 1400, przyłącze kątowe ok 70, no i słuchawka z wężem i uchwytem ok 400. Edytowane 12 Maja 2019 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matii199 12.05.2019 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Aha czyli dobrze myślałem że chodzi o baterie ok w takim razie wszystko już wiem dziękuję Sławek za pomoc można zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 12.05.2019 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 tu masz fajny film co potrzeba i jak wyglada. IBOX- to tylko to zielone na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matii199 13.05.2019 01:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Masz jakiś sprawdzony zestaw??Który godnie mógłbyś polecić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matii199 13.05.2019 01:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Masz jakiś sprawdzony zestaw?? Który godnie mógłbyś polecić?? https://sengrand.pl/mobile/pl/p/Zestaw-natryskowy-podtynkowy-termostatyczny-Grohe-Grohtherm-Cube-Omnires-25-cm-9942/9942 Czy taki będzie ok?? Podobają mi się te kwadratowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 13.05.2019 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Masz jakiś sprawdzony zestaw?? Który godnie mógłbyś polecić?? nie mam , sam musisz sobie wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matii199 14.05.2019 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 nie mam , sam musisz sobie wybrać. GROHE RAPIDO SMARTBOX Rozumiem że muszę dobrać do tego baterie firmy grohe, a resztę Słuchawka deszczownice i uchwyt wąż innej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.05.2019 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 tak, bateria grohe, reszta dowolniej firmy. Patrz tez na ceny, aby nie okazało się, że teraz wydasz 200-300zł, a póxniej 3000 na baterie zakładam, że nie chcesz takiej kasy wydawać ja kupiłem ibox'a i baterie hansgrohe, ale nie będę doradzał. Mi się to podobało i cenowo było w miarę przystępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matii199 15.05.2019 02:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 tak, bateria grohe, reszta dowolniej firmy. Patrz tez na ceny, aby nie okazało się, że teraz wydasz 200-300zł, a póxniej 3000 na baterie zakładam, że nie chcesz takiej kasy wydawać ja kupiłem ibox'a i baterie hansgrohe, ale nie będę doradzał. Mi się to podobało i cenowo było w miarę przystępne OK czyli jeżeli wezmę IBOX hansgrohe uniwersalny Do tego https://allegro.pl/oferta/hansgrohe-logis-71405-bateria-wannowa-podtynkowa-5553742499?fromVariant=5191450946 Bo widzę że jest napisane bateria wannowa? Prysznicowa Czy musi być tylko i wyłącznie prysznicowa?? , i mogę sobie dobrac resztę z jakiej chce firmy?? Typu deszczownice i słuchawka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matii199 15.05.2019 03:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Sorry za zawracanie gitary ale, szukam najlepszego możliwego wyjścia hehe.I chyba już zdecydowałem ale mam jescze pytanie. Wybieram Grohe Rapido T Element Termostatyczny https://allegro.pl/oferta/grohe-grohtherm-cube-bateria-wannowa-podtynkowa-7424825029 I czy do tego mogę sobie wziąć Innej firmy deszczownice i słuchawkę?? Czy konieczne muszę wziąć wzystko tej samej firmy?? To już ostatnie pytanie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts