pawnook 12.05.2019 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Witam, dubluje pytanie z działu okien bo nie wiem gdzie powininen zapytać. Mam zamontowane okna na pianę wraz z taśmami, plus cieply parapet.Tynkarz będąc na pomiarach powiedział że wnęki wokol okien na grubosci pianki/tasmy (czyli jakieś 2cm z kazdej strony plus gora) mam przykleić styropian i zaciągnąć siatką z klejem. Twierdzi ze tynk nie będzie sie trzymał tasmy I nie daje gwarancji na robotę. Tynk to diamant Knauf. Pytanie czy tynkarz tak twierdzi bo po prostu pójdzie tam więcej tynku i więcej roboty, czy ma rację i obrobic te okna wg jego zaleceń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 14.05.2019 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Hej, rownież robię Diamantem i mój tynkarz prosił o przyklejenie styropianu grubości 2cm tylko nad dwoma oknami, gdzie otwory były za wysokie o 3cm i faktycznie jest grubo piany oraz podwójna taśma. W pozostałych miejscach nie miał specjalnych życzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts