Jeremikx07 12.05.2019 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 (edytowane) Witam Forumowiczów. Jestem na etapie szukania wykonawców do wykończenia górnego mieszkania w domu jednorodzinnym. Mieszkanie ma 65 metrów kwadratowych i jest w stanie surowym. Jest wylana podłoga i pomurowane ściany z suporeksu (nośne) oraz cegły (działowe). Szukam firmy, która wykona tynki. Dwóch wykonawców zaproponowało mi zrezygnowanie z tynków na rzecz płyt GK klejonych na placki i kołkowanych (ściany) i stelaża + płyty (sufit). O ile sufit jestem w stanie zrozumieć, gdyż można porobić oświetlenie punktowe, to ze ścianami mam dylemat. Wykonawca twierdzi, że są zbyt krzywe i tynkowanie kosztowałoby to znacznie więcej niż płytowanie. Nie jestem zwolennikiem wykańczania wnętrz płytami z uwagi na pęknięcia. Moje pytania: 1. Czy faktycznie sufity oraz ściany są tak bardzo w złym stanie i nie można ich wytynkować? 2. Czy lepiej płytować na placki czy na stelaż? chodzi o skuteczność, nie o zmniejszenie powierzchni wnętrza 3. Ile może kosztować metr tynków i metr płytowania - Pruszków, woj. Mzowieckie Ps. W załączniku foty, nie mam jeszcze wyceny prac wykonawcy. Bardzo dziękuję za pomoc. Edytowane 12 Maja 2019 przez Jeremikx07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremikx07 12.05.2019 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 i jeszcze ostatnie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts