Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa wylewka w garażu na już istniejącą

Janko25

Recommended Posts

Dzień dobry wszystkim,

potrzebuję porady dotyczącej wylewki w garażu.

Kupiłem murowany budynek (garaż, który ma ok 25-30 m2), który powstał w latach sześćdziesiątych - nieocieplony, bez izolacji z nierówną wylewką i zasypanym gruzem kanałem samochodowym.

Chciałbym zrobić tam elegancką wylewkę, którą będę mógł pomalować parkingową farbą epoksydową. Dodam też, że w garażu jest spora wilgoć.

Jak się do tego zabrać ?

Sądzę, że wylewka samopoziomująca raczej w grę nie wchodzi... szybko popęka na takim podłożu.

Folia termoizolacyjna i na to betonowa wylewka ?

Folia termoizolacyjna, na to metalowa siatka i betonowa wylewka ?

Będę wdzięczny za poradę dla laika jak i czym to ugryźć by było najlepiej i względnie ekonomicznie ?

Folia termoizolacyjna i na to betonowa wylewka ?

Folia termoizolacyjna, na to metalowa siatka i betonowa wylewka ?

Co to taka folia?

Najlepiej usunąć starą wylewkę, zagęścić piaseczek, wykonać chudziak dobrą hydroizolację , na to izolację termiczną(jeśli planujesz ogrzewanie garażu) na to zbrojoną siatką wylewkę i przygotować powierzchnię gruntami do malowania żywicą.

Dziękuję za odzew.

Pisząc o folii termoizolacyjnej miałem na myśli hydro i termo izolację. Widziałem, że większość (w innych podobnych tematach) radziła coś takiego dać pod wylewkę. Tym bardziej, że nie planuję ogrzewać tego garażu.

Kucie i ściąganie tej obecnej nie wchodzi w grę... to byłby dramat jakiś i tytaniczna praca.