Janko25 13.05.2019 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Dzień dobry wszystkim, potrzebuję porady dotyczącej wylewki w garażu. Kupiłem murowany budynek (garaż, który ma ok 25-30 m2), który powstał w latach sześćdziesiątych - nieocieplony, bez izolacji z nierówną wylewką i zasypanym gruzem kanałem samochodowym. Chciałbym zrobić tam elegancką wylewkę, którą będę mógł pomalować parkingową farbą epoksydową. Dodam też, że w garażu jest spora wilgoć. Jak się do tego zabrać ? Sądzę, że wylewka samopoziomująca raczej w grę nie wchodzi... szybko popęka na takim podłożu. Folia termoizolacyjna i na to betonowa wylewka ? Folia termoizolacyjna, na to metalowa siatka i betonowa wylewka ? Będę wdzięczny za poradę dla laika jak i czym to ugryźć by było najlepiej i względnie ekonomicznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.05.2019 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Folia termoizolacyjna i na to betonowa wylewka ? Folia termoizolacyjna, na to metalowa siatka i betonowa wylewka ? Co to taka folia? Najlepiej usunąć starą wylewkę, zagęścić piaseczek, wykonać chudziak dobrą hydroizolację , na to izolację termiczną(jeśli planujesz ogrzewanie garażu) na to zbrojoną siatką wylewkę i przygotować powierzchnię gruntami do malowania żywicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.05.2019 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 .... by było najlepiej i względnie ekonomicznie ? Raczej się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko25 13.05.2019 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Dziękuję za odzew. Pisząc o folii termoizolacyjnej miałem na myśli hydro i termo izolację. Widziałem, że większość (w innych podobnych tematach) radziła coś takiego dać pod wylewkę. Tym bardziej, że nie planuję ogrzewać tego garażu. Kucie i ściąganie tej obecnej nie wchodzi w grę... to byłby dramat jakiś i tytaniczna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts