robert7 08.01.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 ja mam Brass brąz lumino podwójne s - wygląda całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert7 08.01.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 ja mam Brass brąz lumino podwójne s - wygląda całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 08.01.2005 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Hej Mdzalewscy - wyciagam Twoj stary wątek bo mnie ciekawi czy i co juz wybrałeś. Poza tym czy to o czym piszesz powyżej to ma jakąś nazwę? Lumino? Lumino2? Będę wdzięczny za wskazówki. Pozdrawiam - KaiM Witam Spodobał nam się ta nowa dachówka Brassa, ale dopiero mieli ją zacząć produkować w styczniu, ale my chcieliśmy już w grudniu mieć dach i zdecydowaliśmy się na Nelscamp’a „czysty połysk”, nie taka gładka w dotyku jak Brass, ale akurat hurtownik potrzebował uzupełnić transport z Niemiec i dałam bardzo korzystną ofertę, z której nie skorzystaliśmy bo.... o to historia mego dachu, z czego morał na koniec taki co tanie to nie zawsze gówniane. Znalazłem pseudo dekarza, starszy facet (65 lat), bardzo niepozorny, nazywa się Pan W.W., tani (około 5tyś za dach), bardzo dokładny i niestety bardzo wolny, wiedząc iż jeśli specjalista jest od wszystkiego (złota rączka), to naprawdę jest od niczego i martwiąc się o to iż może długo ta jego robota trwać, a już grudzień i dach moknie (gołe deski) , zacząłem szukać nowego dekarza z grupy tak zwanej specjalistów. Znalazłem speca dekarza, który robi w terenie Warszawskim, Pana Leszka W. i jego ekipę (podobno dwie),, wydawał mi się bardzo cwaniakowaty (gawędziaż, "wszystko mogę załatwić", na pytanie ile – dogadamy się), ale cóż pojechaliśmy na jego parę budów i naprawdę jakość była bez zarzutów (na pierwszy rzut oka), cena była 2 razy większa niż niespecjalisty, ale uznałem że warto, bo będę miał super dach. Niestety Pan L.W. okazał się potem oszustem, pojechał na budowę i jego ekipa zaczęła papować dach, po jednym dniu pracy znikneli, a przy spotkaniu Panem L. W., powtarzał się temat pieniędzy - "daj ile masz", których na szczęście jeszcze nie dostał, po tygodniu zjawili się na budowie (dach moknął ) i zaczęli kończyć papowanie i znowu przerwali i wytłumaczeniem było iż Pan L.W. spadł z tego dachu i już go robił nie będzie (o jakie szczęście iż żadnych zaliczek nie dałem i nie szczeście dach mokry ), przy osobistym spotkaniu z tym Panem (nie można było się dodzwonić), okazał się iż ten L.W. nie odbiera telefonów bo inni inwestorzy, dzwonią do niego, wiadomo po co (pewnie zaliczek nabrał). Mając dach wypapowany w 40%, pojechałem po Pana niespecjalisty W.W i w ciągu 2 dni sami dokończyliśmy robotę, czyli tylko papowanie, aby osłonić dach przed deszczem, a dachówka poczeka do wiosny jak się ociepli, w dodatku żona jednak chce tego nowego Brassa, a jeszcze nie ma go w sprzedaży. Niespecjalista okazał się bardzo rzetelny i odważny, mimo 65lat łaził po dachu jak pająk i starał się nie odwalać fuszerki i popoprawiał to co tamci schrzanili. Dach jest pod papą, dachówki na razie "Niet", należało by powtórzyć morał z początku....... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 11.01.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Zdecydowaliśmy się na IBF antracyt - podwójna eska. Cementowa ponieważ przy powierzchni dachu 285m2 jest to niewątpliwie duża oszczędność w porównaniu z ceramiką, a kolor- ponieważ pasuje do koloru prawie każdej elewacji.http://www.e-foto.pl/users/k20041218-224249/u20050111-105831/midd_budowa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 11.01.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Darek a zdradz ile Cie kosztowal ten IBF? I kiedy kupowales? Jaki rejon Polski? Ladnie wybrales juz wyglada dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piplape 11.01.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 A czy zna ktoś dachówkę "Polka" firmy Tondach. Na zdjęciach robi bardzo pozytywne wrażenie i jest stosunkowo niedroga, tylko czy w praktyce jest równie pozytywnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 11.01.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Darek a zdradz ile Cie kosztowal ten IBF? I kiedy kupowales? Jaki rejon Polski? Ladnie wybrales juz wyglada dobrze Całość czyli więżba, dachówka ,akcesoria,rynny ,2 wyłazy, obróbki blacharskie c.a. 40.000,- (w tym robocizna całości 9.000,-)na -jak pisałem wyżej- pow. 285 m2 dachu, rejon podpoznański, dachówka kupiona na pocz. grudnia 2004. Cena samej dachówki porównywalna z Braasem .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.01.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Czy ktoś może słyszał o jakiś promocjach dachówkowych?Chcę teraz kupić pokrycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Mdzalewscy w ktorej hutrowni w Warszawie maja Nelskampa???? Wlasnie czekam na odpowiedz z Niemiec, ale na razie cisza.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 11.01.2005 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Mdzalewscy w ktorej hutrowni w Warszawie maja Nelskampa???? Wlasnie czekam na odpowiedz z Niemiec, ale na razie cisza.......... Nelscampa Mają w DEKAR, ul. Bartycka 26 (EKOPAN), 00-716, Warszawa 022/ 840 25 02 i DEKAR w Markach ul. Teligi 2, 02-495, Marki 022 / 761 92 80 Odnośnie Nelscampa to bardzo dobra dachówka i wygląda solidnie, polecam coś z modeli ,"czysty połysk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 11.01.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Darek a zdradz ile Cie kosztowal ten IBF? I kiedy kupowales? Jaki rejon Polski? Ladnie wybrales juz wyglada dobrze Całość czyli więżba, dachówka ,akcesoria,rynny ,2 wyłazy, obróbki blacharskie c.a. 40.000,- (w tym robocizna całości 9.000,-)na -jak pisałem wyżej- pow. 285 m2 dachu, rejon podpoznański, dachówka kupiona na pocz. grudnia 2004. Cena samej dachówki porównywalna z Braasem .Pozdrawiam Bede wdzieczny za namiary na dekarzy i ciesle - jezeli byles z nich zadowolony i mozesz polecic. Cena b. atrakcyjna. Ja z tego samego rejonu. Z gory dzieki KaiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Mdzalewscy w ktorej hutrowni w Warszawie maja Nelskampa???? Wlasnie czekam na odpowiedz z Niemiec, ale na razie cisza.......... Nelscampa Mają w DEKAR, ul. Bartycka 26 (EKOPAN), 00-716, Warszawa 022/ 840 25 02 i DEKAR w Markach ul. Teligi 2, 02-495, Marki 022 / 761 92 80 Odnośnie Nelscampa to bardzo dobra dachówka i wygląda solidnie, polecam coś z modeli ,"czysty połysk" Wielkie dzieki za namiary. Mam jeszcze jedno pytanie gdzie kupowales drewno na wiezbe i czy warto kupowac drewno impregnowane cisnieniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 11.01.2005 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 drzewo miałem ze swojego lasu, wiec drewno musiałem impregnować przez zanurzanie i natryskiem, tutaj to opisywałem: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=446619#446619 Musisz pojeździć po okolicznych tartakach i poszukać, popytać o cenę, potargować się, z informacji, które posiadam drewno ma jeszcze podrożeć. O impregnacji ciśnieniowej było sporo na tym forum użyj funkcji "szukaj", jest to najlepsza metoda impregnacji i uważam iż jak już kupować to raczej tak impregnowane, chyba iż gdzieś zaproponują Ci bardzo korzystną cenę, po impregnacji zanurzeniowej, która też spełni swoje zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Kra 12.01.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 To ja szukam wszędzie dachówki która miałaby styl i nie wyglądała jak plastikowa powłoka z domku barbiee a tu słyszę, że ktoś chce latać po dachu z karcherem bo mu cos porasta . każdy ma swój styl ale oryginalny domek z przebarwioną dachówka (np karpiówką) , ale też zwykłą wygląda super ! To właśnie cały w tym urok ! Niedawno znalazłem dachówki (nie orientowałem się za bardzo w temacie) które w końcu wyglądaja jak dachówki a nie nakładki z plastiku i jakarz była moja radość kiedy okazało się że ich cena jest zbliżona do blachy dachówki cementowe braasa ! Nie mogę się docazekać kiedy ją położe na dachu i zacznie się odbarwiać a może i trochę mchem porośnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 12.01.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Witam!! Do położenia naszej dachówki jeszcze daleko, ale już mamy ją kupioną.... Jak mniejszość tutaj podoba mi się jak ja mech musnie i sie nie bedzie świeciła itd... nie lubię jak sie świeci i tez kojarzy mi sie z "plastikiem" ... Nie mam zamiaru jej myć ani niczym pryskac Kupiliśmy dachówke ceramiczną, karpiówke prążkowaną firmy Jopek. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!! a tu strona Jopka: http://www.jopek.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 12.01.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 No to ja jak większość- oby bez brudu, oby bez mchu i innego zielonego. Ma być czysto i elegancko . Chociaż to są pobożne życzenia bo widzę, jak wyglądają dachy już po kilku latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 12.01.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Niedawno znalazłem dachówki (nie orientowałem się za bardzo w temacie) które w końcu wyglądaja jak dachówki a nie nakładki z plastiku i jakarz była moja radość kiedy okazało się że ich cena jest zbliżona do blachy dachówki cementowe braasa ! Nie mogę się docazekać kiedy ją położe na dachu i zacznie się odbarwiać a może i trochę mchem porośnie .... Nie bądź taki zdradź co to za dachówkę odkryłeś? Ja też z okolic Poznania może połączymy siły? pozdrawiam krajana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 12.01.2005 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Z tańszych dachówek, a dobrych polecam Prodach Primo, według mnie lepiej wygląda niż Euronit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 23.06.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Odświeżam stary wątek, bo temat i mnie interesuje choć mam inne nieco upodobania niż jego Autor. Piszecie o dachówkach ta dobra ta gorsza ta byle co, podpowiedzcie więc jak to jest z dachówkami ceramicznymi. Czy Jopek naprawdę jest do kitu ? Generalnie nie zalezy mi na ceramice, moje priorytety to : 1. dachówka karpiówka uładana " w koronkę" - czy sa cementowe karpiówki???2. Kolor naturalny czerwony więc pewnie coś w stylu ceglastej czerwieni.3. NIE MOŻE SIE BŁYSZCZEĆ !!!!!!!!!4. Musi jednak troche wytrzymac na dachu więc pewnie angoba. Co polecicie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 24.06.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Ta ja pisaam wyżej: kera-biber Creatona. Mam ją już. Jest extra. I się nie błyszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts