magik3211 14.05.2019 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Cześć wszystkim! Czy możliwym jest, że przez niskie cisnienie wody (okolo 1 atmosfery) i niskie zuzycie (okolo 1 litr na minutę) wodomierz mi się nie kręci? Kupiłem dzis drugi i jest tak samo. Przez cały dzień nakręciło mi raptem 5 litrów, gdzie faktycznie powinno być ich około 1000... Czy przypadkiem odkryłem sposób na darmową wodę? ;D jest to uciążliwe bo muszę wiedzieć ile dziennie wody zuzywam... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 15.05.2019 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Raczej ktoś ukrył drugą rurkę w ścianie takie obejście i ta twoja ma tylko ruszyć licznikiem w razie kontroli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magik3211 15.05.2019 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Raczej ktoś ukrył drugą rurkę w ścianie takie obejście i ta twoja ma tylko ruszyć licznikiem w razie kontroli . właśnie o to chodzi, że nie, bo ten licznik jest tylko do mojego użytku, a nie do kontroli. jak wlewam w wiadro wszystko sie zgadza ale jak idzie ten litr na minute to ani razu nie przekreci niczym, dopiero jak nagle musi napompować okolo 3litrow na minute to normalnie sie kreci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 15.05.2019 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 (edytowane) Kurde, muszę spróbować czy tak jest faktycznie. Przypomniał mi się kawał z tankowaniem. Gość na stacji benzynowej.Panie ile kosztuje kropla benzyny.E tam, nic panie.To proszę "nakroplować" do pełna. Taka moja wersja Edytowane 15 Maja 2019 przez Stermaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 15.05.2019 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Miałem sytuacje z różnymi usterkami z wodomierzami, np. wodomierz przez noc nakręcił 5-10 litrów wody. Okazało się ze były bardzo małe wycieki z instalacji, które nie zdążyły pojawić się na ścianach mieszkania. Więc "nakroplowanie" również powinno nakręcić wodomierz.Może też być tak, że wodomierz jest przewymiarowany w stosunku do instalacji, wtedy jego dokładność spada. Ogólnie to sprawdziłbym wodomierz. Zdemontuj i zobacz czy filtr nie jest zarośnięty różnymi syfami z instalacji, może część się dostała do środka i zablokowała liczydło, dlatego mały przepływ nie jest w stanie tego poruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 15.05.2019 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Raczej uszkodzony licznik wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 15.05.2019 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 (edytowane) Stwierdzam, że nic z tego. Nie da się "nakroplować do pełna".Przy kropli na sekundę już liczy, a przy mniejszej częstości trudno zauważyć. Jedna kropla to 20mm3, więc na minutę wychodzi 1,2 ml, na godzinę 0,72 litra a na dobę około 17 litrów. Jest to ilość, która jest już mierzona przez wodomierz.To tak dla ciekawskich. Licznik ze zdalnym odczytem radiowym. Edytowane 15 Maja 2019 przez Stermaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 16.05.2019 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 A czasem, jak licznik ze zdalnym odczytem jest zepsuty, to potrafi zliczać nawet ruch wody w rurociągach przy zerowym zużyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 17.05.2019 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 A czasem, jak licznik ze zdalnym odczytem jest zepsuty, to potrafi zliczać nawet ruch wody w rurociągach przy zerowym zużyciu. Widzę, że drań jest czuły, przyglądnę się mu, w wolnych chwilach, co robi jak nie ma poboru wody w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts