Gordonpl 14.05.2019 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Witam Pisze z prosba o porade Mam garaz przylegajacy do sciany domu. Musze tam zrobic stropodach, pytanie do was jaki i jakim systemem. Garaz bedzie przerobiony na mieszkanie dla rodzicow i mam dylemat czy pelny stropodach moze byc czy jezeli bedzie to strefa mieszkalna musi byc wentylowany. Doradzi ktos ? Jezeli macie namiary na jakiegos polecanego wykonawce takich dachow na slasku to prosze o info. Pozdrawiam forumowiczow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin819 19.05.2019 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Jeśli kolega pozwoli podepnę się z identyczną sprawą.Mały budynek gospodarczy (3x7m) przyklejony do domu, za chwile będzie wykonany na nim strop gęstożebrowy teriva.Zastanawiam się nad stropodachem o odwróconym układzie warstw, pytanie czy moja koncepcja jest prawidłowa :od dołu:1. Strop teriva2. Folia paroizolacyjna ( nie wiem czy w tym miejscu konieczna)3. Warstwa spadkowa ze styrobetonu (nachylenie ok 4%)4. Właściwa hydroizolacja (waham się między papą a membraną PCV, jeśli PCV powinna leżeć na włókninie ?)5. Izolacja termiczna ze styroduru, 2 warstwy na mijankę6. włóknina filtracyjna7. warstwa dociskowa w postaci kilku cm żwiru. Dookoła nadbudowane attyki, gdzie i jak zatopić odpływ, domyślam się że musi być na wysokości właściwej hydroizolacji, jak to rozwiązać aby styrodur nie blokował odpływu wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts