Epitomo 15.05.2019 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Dzień dobry. Przy domu zbudowaliśmy wiatę samochodową, betonową (strop i 6 słupów). Według zamysłu architekta miała być wykończona elewacją podobnie jak dom, ale gdy zobaczyłem wycenę (ała) i się nad tym zastanowiłem, to doszedłem do wniosku, że chyba bez sensu jest kłaść tam styropian, tynk i cały ten system. Zwłaszcza, że proporcje aktualnie całości mi się podobają i niekoniecznie chcę to "pogrubiać", za to chciałbym, aby wiata miała kolor taki, jak w projekcie, czyli antracyt (czy tam coś koło tego). Beton ma swoja fakturę (od drewna z szalunku), nie jest idealny, ma trochę drobnych wgłębień, trochę różnych "wypustek". Nie musi zresztą być idealny ani gładziutki jak ozdobne bajery we wnętrzach, ale myślę sobie, że lepiej, aby był w miarę prosty. Jak do tego tematu podejść? Czy macie doświadczenie z takim "surowym" betonem? Może to jakoś przeszlifować, zaimpregnować, pomalować jakąś farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts