Regius 16.05.2019 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Cześć, Potrzebuję szybkiej porady w kwestii klejenia płyt PIR do posadzki / stropu nad garażem (taras nad garażem). Chciałem przykleić płyty do posadzki, żeby przy wykonywaniu warstwy dociskowej ze zbrojonego jastrychu nie było problemów z wykonaniem warstwy spadkowej (chciałem wykorzystać listwy tynkarskie lub prowadnice do wylewek).Wolałbym uniknąć stosowania kleju poliuretanowego w piance (boje się, że będzie mi wypychać płyty - wymiary płyt to około 1,2x3m). Czy płyty PIR można kleić do podłoża przy pomocy zwykłego kleju cementowego do styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 17.05.2019 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 Myślę że możesz kleić płyty nawet zwykłą zaprawą murarską (najtańszą). Wszak chodzi o to, aby płyty nie klawiszowały na nierównym podłożu w czasie wykonywania warstwy dociskowej.Czy posiadasz płyty (gołe) bez żadnego welonu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 20.05.2019 03:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Dzięki @Cezary. Żałuję, że nie przeczytałem Twojej odpowiedzi w piątek wieczorem, ponieważ w sobotę poukładałem płyty bez klejenia do posadzki (tylko wąskie przestrzenie między izolacją ścianek attykowych są uzupełnione pianą) i przez to jedna z płyt nie dolega ściśle do podłoża - musiała być jakaś nierówność (mam nadzieję, że warstwa dociskowa ją "dociśnie"). Jeśli chodzi o rodzaj, to jest to najprawdopodobniej płyta "AGRO" (taki opis był na paczce, ale musiałbym zweryfikować z jakimś kodem na samej płycie) - taka akurat była dostępna w II gatunku dla grubości, którą potrzebowałem (mankamentem są drobne pęcherze/zagięcia na laminacie z obu stron płyty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts