ivys 16.05.2019 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Witam serdecznie. Nadszedł czas zamawiania drzwi wewnętrznych i znowu potrzebuję Waszej pomocy. Po dzisiejszym pomiarze przed zamówieniem okazało się, że mamy 2 problematyczne otwory drzwiowe. Pierwszy o szerokości 92cm ma węgarek (7cm) tylko od strony zamka. Od strony zawiasów jest na zero. Mieliśmy wybrane drzwi 80-tki DRE Reva z ościeżnicą regulowaną, jednak Pan który mierzył nam te otwory oznajmił, że nie da się zamontować tych drzwi, gdyż strona tam gdzie niema węgarka będzie za bardzo obciążona. Poza tym drzwi nie będą się do końca otwierały. Czy rzeczywiście nie da się zamontować tych drzwi w takim otworze? Jego propozycja to zmiana na 70-tki i konieczność dorobienia węgarka. Wspominał też coś o ościeżnicy stałej, ale to w ogóle odpada.Zdjęcie otworu poniżej. I kolejne zdjęcie: Tu problemem jest całkowity brak węgarków. Otwór 79cm do którego miały iść drzwi 70-tki z ościeżnicą regulowaną. Monter zaproponował ościeżnicę stałą z koniecznością poszerzenia otworu. Mówił, że regulowana tu absolutnie nie podejdzie. Zależy mi bardzo na Waszej opinii. Czy rzeczywiście czeka nas kucie i tym podobne historie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.05.2019 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Szczerze? Poszukaj innego dostawcy i montera To że architekt przewidział ościeżnice stała nie oznacza że nie można zastosować regulowanej - tworzy się wtedy wegarek - najprostsza metoda - przyklejane paski płyty GK Ale w drugim wypadku 70ki faktycznie otwór jest nie teges Dlaczego upierasz się przy regulowanej? Generuje jak widzisz kłopoty montazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.05.2019 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 Znajdź tej firmie lepszych monterów. Braki wegarka nie są dobre, ale da się tam wpasować drzwi. Na swoim firmowym fb mam.odpowiednie przykłady, ale nie wypada mi wrzucac linka. Fot w tel nie mam a kiedy będę przy kompie to nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivys 17.05.2019 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 Dzięki za odpowiedzi. Jareko upieram się przy regulowanej, ponieważ obok będą drzwi do WC z regulowaną ościeżnicą i obawiam się że będzie to źle wyglądało. Problematyczne drzwi otwierane do wewnątrz tego ciemnego pomieszczenia. Zdjęcie otworu 79cm od drugiej strony Finlandia czy mogę prosić o wspomnianego linka na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.05.2019 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 Skoro są takie problemy z 2szt to zmienionym regulowana na stałą w 2 drzwiachAle OKMasz inna koncepcjęrozna od tego co wymiarowo narzucil architekt To jest do zrobienia a brak zegarka to żaden problem wbrew pozoromProblemem mogą być tylko szerokości otworów by nie ścinać futryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 17.05.2019 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 Przecież węgarek można dorobić w pierwszym przypadku. Można montować ościeżnicę stałą. Jest kilka sposobów i dołączam się do porady poprzedników aby zatrudnić kogoś kto nie boi się "wyzwań". Takich montażystów co montują tylko w idealnych otworach jest na pęczki, a przy reszcie otworów mówią, że się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts