mihalski 17.05.2019 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 (edytowane) A więc tak:mam duży taras 3.7 x 8 m , zadaszony dachem z systemem odprowadzania wody rynnami. Dach ma nawis ok 70 cm wzdłuż krótszego boku i ok 40 cm wzdłuż dłuższego. Na razie wylewka betonowa , spadek zachowany i duży wydaje mi się, że nawet 3-4 cm na 4 m .Jest to fundament płytowy a więc na obrzeżu tarasu mam tak z 8-10 cm styropianu EPS. Będę chciał położyć na werandzie gres i zastanawiam się czy przy tych warunkach zadaszenia i nawisu muszę stosować listwy okapowe. Czy może wystarczy wystawiać płytki gresowe 2-3 cm poza obrzeże, tworząc kapinos i np dodatkowo podkleić 3-4 cm grasu na pionowej ściance EPSu pod nawisem gresu. Bok fundamentu chce wykończyć tynkiem mozaikowym (MOZALIT)Listwy okapowe to droga zabawa a budżet mam już i tak napięty.aaa..., dodam że ten gres nie płytek zaoblonych np pod schody Chętnie przyjmę każdą mądrą poradę... pozdrawiam Edytowane 17 Maja 2019 przez mihalski Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/247336-zadaszona-weranda-wyko%C5%84czenie-gresu-na-brzegu-tarasu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts