mihalski 17.05.2019 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 (edytowane) A więc tak:mam duży taras 3.7 x 8 m , zadaszony dachem z systemem odprowadzania wody rynnami. Dach ma nawis ok 70 cm wzdłuż krótszego boku i ok 40 cm wzdłuż dłuższego. Na razie wylewka betonowa , spadek zachowany i duży wydaje mi się, że nawet 3-4 cm na 4 m .Jest to fundament płytowy a więc na obrzeżu tarasu mam tak z 8-10 cm styropianu EPS. Będę chciał położyć na werandzie gres i zastanawiam się czy przy tych warunkach zadaszenia i nawisu muszę stosować listwy okapowe. Czy może wystarczy wystawiać płytki gresowe 2-3 cm poza obrzeże, tworząc kapinos i np dodatkowo podkleić 3-4 cm grasu na pionowej ściance EPSu pod nawisem gresu. Bok fundamentu chce wykończyć tynkiem mozaikowym (MOZALIT)Listwy okapowe to droga zabawa a budżet mam już i tak napięty.aaa..., dodam że ten gres nie płytek zaoblonych np pod schody Chętnie przyjmę każdą mądrą poradę... pozdrawiam Edytowane 17 Maja 2019 przez mihalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts