Pitrekkk 17.05.2019 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 Założę oddzielny temat, żeby nie przekopywać przez 10 innych wątków w temacie zbiorczym. Zleciłem nowy projekt po tym jak poprzedni został skrytykowany. Wstępnie reku ma być na nieogrzewanym poddaszu, ale zabrałem się za wiercenie otworów w stropie i stwierdziłem ze nie idzie to źle i nie ma z tym większego problemu, wiec może przerzucić całość do pomieszczenia poniżej; od biedy znalazło by się tam miejsce. Myślę ze była by większa wygoda jak i mniejsze obawy że mi zamarznie w czasie zimy. Rury o przekroju 50 mają być od góry przykryte 20cm wełny(w stropie jest juz 16cm). Do tego szukam jakiegoś nieskomplikowanego reku. Dobrze zebym nie musiał tam grzebać co drugi dzień i wzywać serwisantów(coś tam poczytałem, ale może ktoś podzieli się jakaś nowa porcją informacji). Tak do 5k znalazłoby się coś? Jak to widziecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 06.06.2019 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 nikt nic nie doradzi do powyższego? https://domwent.pl/pl/p/Centrala-wentylacyjna-Kinetic-B-125-446342/2133 czytałem zbiorczy, ale może tutaj któryś z użytkowników cos dorzuci od siebie: warto, nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 12.06.2019 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Witam, Sprawdzone rekuperatory posiada w swojej ofercie marka Junkers-Bosch. Nasz rekuperator Bosch Vent 5000 C cechuje się wysoką efektywnością odzysku ciepła wynoszącą nawet do 90%. Pozwala to na oszczędności kosztów ogrzewania oraz przez cały czas dostarcza świeże powietrze do budynku. Dzięki wbudowanemu obejściu (By-pass) mamy możliwość nawiewania chłodniejszego powietrza wieczorami w sezonie letnim w celu ochłodzenia pomieszczenia. Rekuperator może być sterowany za pomocą bezprzewodowego pilota RCV. Regulację rekuperatora i modyfikacje własnego programu pracy sytemu wentylacyjnego można wykonać przy pomocy komputera, na którym zainstalowany jest program „Configuration Tool”. Urządzenie dostępne jest w trzech rozmiarach odpowiadających nominalnemu przepływowi: 140 m³/h, 230 m³/h oraz 350 m³/h. Więcej informacji o centrali wentylacyjnej Bosch Vent 5000 C można znaleźć na stronie internetowej: https://www.junkers.pl/produkty/rekuperacja/bosch-vent-5000-c.html. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod numerem infolinii: 801 900 810. W razie pytań, pozostaję do dyspozycji Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts