Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Napęd do bramy przesuwnej i złożona konfiguracja

Recommended Posts

Witam. Brama panelowa zagęszczona 380x160cm już zamontowana -jaki napęd proponujecie? FAAC 740 będzie OK?

Ważne, że chciałbym zrobić niestandardową konfigurację na wspólnego pilota. Mam 4-drogowy Wiśniowskiego (Brama garażowa z napędem MIDO) i chciałbym zrobić coś takiego z przycisków pilota: 1. -Brama garażowa, 2- brama przesuwna, 3- Furtka, 4 - oświetlenie frontowe (tzn. wymuszenie dla cz. ruchu)

Nie ma rzeczy niemożliwych, ale jak to "posklejać? Praktykował to ktoś z Was? B. proszę o sugestie, porady.

Napęd będzie ok. Postaraj się sprawdzić częstotliwość centrali z jaką pracuje posiadany napęd. I na taką samą kupić odbiornik w Facc-u występują dwie więc może uda Ci się zaprogramować już to. W innym przypadku będziesz musiał pokombinować z odbiornikiem 4 kanałowy i spiąć potrzebne urządzenia razem. ;)

CityMatic -fajnie, że tu jesteś. Skusiłeś mnie, bo super to u Ciebie wygląda. Kupię i odezwę się...

Pozdrawiam!

Edit:

Znalazłem radio FAAC XR4. Liczba wyjść przekaźnika ( zwierny) – N2 impulsowy (CH1-3), N1 impulsowy/stały ( wybierany) (CH2), N1 zegarowy (CH4).

Martwi mnie to 1 wyjście zegarowe -da się to jakoś zmienić?

Edytowane przez daniel.w

zegarowy z minimalnym czasem to impulsowy

Ale myślę o czymś całkiem innym

Jeśli kupujesz napęd to kup od razu kpl. na pewno wybierz wbudowaną centrala sterująca 748D.

Istnieje również opcja że Twój napęd MIDO da się zaprogramować z centralą Faac czyli pilot Wiśniowskiego da się w programować w sterownik Faac -a.

Tak jak pisałem powyżej trzeba sprawdzić systemy częstotliwości i sposób kodowania.

Jeśli dobrze znalazłem https://www.elektroda.pl/rtvforum/to....html#16550829

to Mido ma piloty na 433MHz (tutaj jest że się da a więc i częstotliwośc tak jak piszę i nie kupuj tego FAAC XR4 tylko z Twojej bramy bo nie będzie działać.

Moja odpowiedz powstała w trakcie szukania rozwiązania ale myślę , że jest zrozumiała

Pozdrawiam

• 2 months później...
Facc 720 to oczywiście nowe wzornictwo, nowa przekładnia , piloty na częstotliwość 868 MHz, silnik wewnątrz na 24V a więc wewnątrz napędu przetwornica 230/24, dobre urządzenie - dużo różnych funkcji regulacyjno nastawczych sprawdzi się u Ciebie. Cena zestawu również nie powala na kolana, kupić montować i cieszyć się działaniem.

• 3 weeks później...