daniel.w 19.05.2019 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Witam. Brama panelowa zagęszczona 380x160cm już zamontowana -jaki napęd proponujecie? FAAC 740 będzie OK? Ważne, że chciałbym zrobić niestandardową konfigurację na wspólnego pilota. Mam 4-drogowy Wiśniowskiego (Brama garażowa z napędem MIDO) i chciałbym zrobić coś takiego z przycisków pilota: 1. -Brama garażowa, 2- brama przesuwna, 3- Furtka, 4 - oświetlenie frontowe (tzn. wymuszenie dla cz. ruchu) Nie ma rzeczy niemożliwych, ale jak to "posklejać? Praktykował to ktoś z Was? B. proszę o sugestie, porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.05.2019 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Napęd będzie ok. Postaraj się sprawdzić częstotliwość centrali z jaką pracuje posiadany napęd. I na taką samą kupić odbiornik w Facc-u występują dwie więc może uda Ci się zaprogramować już to. W innym przypadku będziesz musiał pokombinować z odbiornikiem 4 kanałowy i spiąć potrzebne urządzenia razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 19.05.2019 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Dzięki CityMatic. Czyli 350 W wystarczy i nie będzie problemów np. w zimie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.05.2019 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 (edytowane) Wszystko będzie ok. To nie chodzi o moc silnika napędu ale jaki ciężar ma brama. U mnie od 5 lat napęd 740 brama kuta 4,6m waga ok 320kg. W mrozy - 37*C i śniegu 50cm daje sobie radę. Edytowane 19 Maja 2019 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 19.05.2019 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Dzięki CityMatic -dzięki za poradę z praktyki. Jak sądzisz, czy osoba kumata da radę sama go podłączyć, czy jest jasna instrukcja, itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.05.2019 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Tak, bez problemu go zamontujesz, podłączyszi zaprogramujesz. Po przeczytaniu instrukcji w której wszystko jest opisane. Ponadto masz forum Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 19.05.2019 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 (edytowane) CityMatic -fajnie, że tu jesteś. Skusiłeś mnie, bo super to u Ciebie wygląda. Kupię i odezwę się... Pozdrawiam! Edit:Znalazłem radio FAAC XR4. Liczba wyjść przekaźnika ( zwierny) – N2 impulsowy (CH1-3), N1 impulsowy/stały ( wybierany) (CH2), N1 zegarowy (CH4).Martwi mnie to 1 wyjście zegarowe -da się to jakoś zmienić? Edytowane 19 Maja 2019 przez daniel.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.05.2019 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 zegarowy z minimalnym czasem to impulsowy Ale myślę o czymś całkiem innymJeśli kupujesz napęd to kup od razu kpl. na pewno wybierz wbudowaną centrala sterująca 748D. Istnieje również opcja że Twój napęd MIDO da się zaprogramować z centralą Faac czyli pilot Wiśniowskiego da się w programować w sterownik Faac -a.Tak jak pisałem powyżej trzeba sprawdzić systemy częstotliwości i sposób kodowania. Jeśli dobrze znalazłem https://www.elektroda.pl/rtvforum/to....html#16550829 to Mido ma piloty na 433MHz (tutaj jest że się da a więc i częstotliwośc tak jak piszę i nie kupuj tego FAAC XR4 tylko z Twojej bramy bo nie będzie działać. Moja odpowiedz powstała w trakcie szukania rozwiązania ale myślę , że jest zrozumiała Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 14.08.2019 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 CityMatic -dzięki, wracam bo polecono mi jednak Faac720 - że niby nowszy i lepszy, ale ciekaw jestem Twojej opinii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.08.2019 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Facc 720 to oczywiście nowe wzornictwo, nowa przekładnia , piloty na częstotliwość 868 MHz, silnik wewnątrz na 24V a więc wewnątrz napędu przetwornica 230/24, dobre urządzenie - dużo różnych funkcji regulacyjno nastawczych sprawdzi się u Ciebie. Cena zestawu również nie powala na kolana, kupić montować i cieszyć się działaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 15.08.2019 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2019 Napęd możesz sobie zamontować sam.Lecz wtedy prawdopodobnie nie bedziesz miał gwarancji ,gdyż ona obowiązuje przy montażu przez przeszkolonego instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 01.09.2019 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Dzięki za grzecznościowe wypowiedzi. Poczytałem i mam mieszane uczucia, gdyż ten nowy napęd 720 jest ponoć faktycznie dużo słabszy i koło niemetalowe Oczywiście ma super planetarną przekładnię i jest szybszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts