radik81 03.06.2019 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Lidia ma ekoprojekt. Porównując "wyposażenie" Laguny a Lidii to niebo i ziemia a różnica w cenie 3000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 03.06.2019 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Lidia ma ekoprojekt. Porównując "wyposażenie" Laguny a Lidii to niebo i ziemia a różnica w cenie 3000 zł.[ATTACH=CONFIG]431079[/ATTACH] No nie do końca to deklaracja a nie certyfikat powinien być jeszcze raport z badań itp. Zobacz jak to wyglada na np małopolskiej Liście kotłów. Tu też chyba ktoś się lekko pomylił bo w opisie jest kocioł a w tabelce miejscowy ogrzewacz pomieszczeń. A tu tak naprawdę nawet nie wiesz kto przebadał jak przebadał i czy przebadał. Deklaracja sama w sobie nie jest niczym zły ale musi być podparta konkretnym raportem z badań. W przeciwnym razie bez problemu każdy urzędnik decydujący o dotacji - poprosi Cie o podstawę takiej deklaracji i wtedy możemy mieć mały problem - jeśli są takie badania to spoko nie ma problemu a jeśli nie to całą dotację diabli wzięli. Tu masz inny produkt Wentora - Red selecta i dokumentację do niego; https://powietrze.malopolska.pl/wp-content/uploads/2019/03/EcoDesign_Selecta15-20-25-004_pl-1.pdf https://powietrze.malopolska.pl/wp-content/uploads/2019/03/WENTOR_Selecta-15.20.25-pe%C5%82en-raport-bada%C5%84_pl.pdf Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Puławiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 03.06.2019 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Lidia ma ekoprojekt. Porównując "wyposażenie" Laguny a Lidii to niebo i ziemia a różnica w cenie 3000 zł.[ATTACH=CONFIG]431079[/ATTACH] Oj radik zatrzymałeś się chyba na pierwszej lidce z wajchą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 03.06.2019 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Taką opcję mozna zastosować praktycznie przy wszystkich modelach. Co do czyszczenia wydmuchem to się nawet spoko sprawdza taki zwykły wydmuch jest np przy redize i sobie świetnie radzi. W Lidli też jest zwykły wydmuch no "mechaniczne" też można to tak nazwać trzeba pójść i ręcznie odsunąć dno paleniska. W sumie to nie testowałem u siebie ile wytrzyma zanim jakiś alarm wyskoczy ,ale coś musi być na rzeczy tzn.trzeba palić dobrym pelletem .Tak się zastanawiam co oni tak żałują szamotu przecież później jest tylko szpachel machen.Jeśli można do ferroli dorzucić boczny w mniejszych modelach dlaczego się tym nie chwalą na stronie?Co do ceny Laguny, kiedy kosztowała 10tyś. to wtedy była to normalna cena i realna wartość tego kotła .Natomiast to polskie wydumane kotły po wejściu ekosreko śrubowały do absurdalnych cen i były zawyżone a przy nich Laguna wyglądała jak jakaś podpadziocha.PS. wchodzę na stronę gdzie sprzedają pellet przecieram oczy: olimp 1199 za tonę chyba już ich popierdzieliło do końca .Żeby ta historia nie skończyła się smutno . Najpierw my wam kociołki a później jak będziecie uzależnieni to cena sru do góry.Jednak przy takim podejściu założę jednak kanałówkę u góry a miał być split. Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Barliniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 03.06.2019 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 To zmień markę peletu. Jest dużo firm bardzo dobrych, które sprzedają pelet w ludzkich pieniądzach. A Lave po ile masz? Jest sens dopłacania 200zł do Olimpa ze względu na "ulepszacze" w pelecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 03.06.2019 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Oj radik zatrzymałeś się chyba na pierwszej lidce z wajchą I gdyby nie Wojtek zamiast Laguny bym miał taką Lidię i sobie wajchował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 04.06.2019 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 I gdyby nie Wojtek zamiast Laguny bym miał taką Lidię i sobie wajchował Na początku tak było ,ale teraz lidka jest w kilku opcjach włącznie z full option i jeszcze za 10tyś to było bombastic za Lagunę a teraz z tą ceną to niech na drzewo spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 04.06.2019 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 To zmień markę peletu. Jest dużo firm bardzo dobrych, które sprzedają pelet w ludzkich pieniądzach. A Lave po ile masz? Jest sens dopłacania 200zł do Olimpa ze względu na "ulepszacze" w pelecie? Co Ty Eliks ja nie kupuje za taki kesz u nas chodzi tak po około 800 za pellet z innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.06.2019 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 No a ile kosztuje Lidka w full opcji z odpopoelaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.06.2019 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Teraz patrzę. Full opcja z odpopoelaniem i zasobnikiem 40kg 15600zł + koszty wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inski 04.06.2019 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Teraz patrzę. Full opcja z odpopoelaniem i zasobnikiem 40kg 15600zł + koszty wysyłki Wrzucisz linka z tą lidką w full opcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.06.2019 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 http://sklep.wentor.pl/Kotly-CO/Kociol-na-pelet-Lidia-Proplus-5-15-kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 04.06.2019 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 No i taka Lidia Proplus ma to samo co Laguna a cenowo wychodzi drożej od Laguny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.06.2019 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Może nie drożej ale różnica jest mała z tym ze Laguna ma dużo lepszą modulacje i większy zasobnik a na 3KW ma sprawność jak na mocy maksymalnej. Przy okazji sprawdzone że spokojnie ogarnia pelet A2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inski 04.06.2019 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Na taki metraż musiałbym brać Lagunę P24, a to już konkretnie kosztuje. Montaż, przeróbki ze 3 dychy wyjdzie. Odpadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 04.06.2019 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 (edytowane) Na forum info ogrzewanie jest temat o Lidii. Nie wiem czy to wina kotła czy instalatora ale gość ma kłopot.https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/28230-lidia-compact-5-25-vs-ferroli-biopellet-24/?do=findComment&comment=447035 https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/28230-lidia-compact-5-25-vs-ferroli-biopellet-24/?do=findComment&comment=448481 Edytowane 4 Czerwca 2019 przez radik81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 07.06.2019 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 Na taki metraż musiałbym brać Lagunę P24, a to już konkretnie kosztuje. Montaż, przeróbki ze 3 dychy wyjdzie. Odpadam. Czyli chyba lepiej wziąć kocioł polskiego producenta i ogarnąć temat za połowę tej kwoty albo jeszcze mniej, ale czego sie nie robi dla szpanu Mam włoski kocioł za 3 dychy Ja mam stary poniemiecki dom, ani metra podłogówki, japońską pompę ciepła za 2 dychy z hakiem, mam ciepło w doopę, nic nie robię, mam czysto i wychodzi mi ogrzewanie taniej jak kotłem groszkowym, wyszło by też taniej gdybym miał pelleciaka Aha, zajmuję się sprzedażą i montażem kotłów na paliwa stałe tym którzy nie mogą uwierzyć w to co napisałem wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inski 08.06.2019 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Czyli chyba lepiej wziąć kocioł polskiego producenta i ogarnąć temat za połowę tej kwoty albo jeszcze mniej, ale czego sie nie robi dla szpanu Mam włoski kocioł za 3 dychy Ja mam stary poniemiecki dom, ani metra podłogówki, japońską pompę ciepła za 2 dychy z hakiem, mam ciepło w doopę, nic nie robię, mam czysto i wychodzi mi ogrzewanie taniej jak kotłem groszkowym, wyszło by też taniej gdybym miał pelleciaka Aha, zajmuję się sprzedażą i montażem kotłów na paliwa stałe tym którzy nie mogą uwierzyć w to co napisałem wyżej Będzie to Kostrzewa eei pellets 21 kw. Serwis i monter pod ręką, same dobre opinie od użytkowników. Jakoś przełknę fakt, że nie będę mógł się pochwalić makarońskim kotłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 08.06.2019 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Karoka65, a tak goniłeś pompiarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.06.2019 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 Tak to prawda. Znasz trochę opowieści biblijne? jest taka jedna o niewiernym Tomaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts