topek2000 20.05.2019 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Witajcie, Probowalem sie przekopac przez monster-watek o plycie fundametowej. 700 podstron! Ale chcialbym zapytac tych ktorzy sami, z rodzina, robili plyte fundamentowa. Ile to trwa gdy pracuja 2-3 osoby? Tydzien, dwa trzy? Ile czasu wam to zajelo? Powiedzmy plyta o wymiarach 10x10m pod dom dwupietrowy.# Pozdrawiam topek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 20.05.2019 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 ^^Możesz również tam zapytać , nie potrzeba tworzyć nowego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topek2000 20.05.2019 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 > Możesz również tam zapytać , nie potrzeba tworzyć nowego wątkuwatek z 770 podstronami jest bez sensu.Bo plyta fundametonwa to 1500 roznych tematow i watkow. Na takiej zasadzie cale forum muratora mozna wrzucic do jednego watku. Przeciez budujemy/remontujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulin7 20.05.2019 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Zalezy ile godzin dziennie zamierzasz/mozesz pracowac. Ja z zona robie plyte 8.34x11.64. Ruszylismy 13.04 pracujemy cale weekendy i w tygodniu po pracy po 3 godziny w tym czasie mielismy 2 dni urlopu i 1 i 3 maja cale dni. Na dzien dzisiejszy mamy plyte wylozona folia wrzucone wience dookola i prety dolnej siatki wrzucone dodam ze ostatni tydzien nie robilismy po pracy przez deszcze . Moim zdaniem jezeli robicie to pierwszy raz i po pracy to przynajmiej te poltora miesiaca trzeba liczyc .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rigmec 20.05.2019 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 A to bardzo zależy. Mi płytka 8x5 to tak ze 3 dni gdyby policzyć do kupy. Ale np. z instalacji to tylko kanalizacja bo reszta jest z budynku obok. Grunt nośny, czyli mniejsze wykopy. Zbrojenie zamówiłem już przygotowane (strzemiona, bo belki zrobiliśmy na miejscu). Samo układanie styroduru, zbrojenie, szalowanie i zalanie w 10 godzin ale byłem przygotowany na to, że nie będzie perfekcyjnie. Kolega wpadł na 1 dzień i to ten na który była zamówione grucha na 16. Gdyby nie jego pomoc to tę samą robotę robiłbym ze 3 dni albo i więcej. Teraz robiłbym dłużej bo np. zrobiłbym chudziaka bo mimo starań XPS klawiszował no i jest miejsce na uziom.Właśnie, uziom. Elektryk ma być pierwszym fachowcem na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 22.05.2019 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) beton możesz zamówić przez internet na wraz z ustalonym terminem dostawy więc tutaj odpada Ci własnoręczne robienie betonu. A to spory czas zaoszczędzony Edytowane 8 Stycznia 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mothanka 24.06.2024 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca (edytowane) Chylę czoła przed tobą. Formowanie i układanie betonu to ciężka praca, pomnożona x10, gdy wiele z tych czynności próbujesz wykonać samodzielnie. Jestem teraz na emeryturze i nie mogłem znaleźć pomocy (stara załoga też jest na emeryturze), której potrzebowałem w pracy domowej. Planowałem zamienić odsłonięte patio z kruszywa na takie samo, ale skończyło się na tym, że musiałem zrobić ładne patio z kostki brukowej, aby zrobić to bez pomocy i we własnym tempie. lol To było kilka lat temu mobdro . Edytowane 27 Czerwca przez mothanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lauritke1 01.12.2024 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 08:50 U nas zajęło to trochę czasu. Musieli przygotować ziemię, szorstką instalację wodno-kanalizacyjną, położyć barierę przeciwwilgociową i zbrojenie, prawdopodobnie inne etapy, o których nie mam pojęcia. Samo nalewanie trwało tylko jeden dzień, ale dotarcie do punktu nalewania wymagało czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts