Adamek_lon1 21.05.2019 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) Witam. Od razu powiem, że wątek zbiorczy "Jaką blachodachówkę wybrać" nie do końca odpowiedział mi na moje pytanie. Ale konkretnie, bez marudzenia. Poniżej z czym się borykam, wymagania takie (krótko i na temat): - bardzo dobra jakość (może być powlekana)- długa gwarancja- chyba lepsza będzie powlekana- kolor czerwony- cena- chciałbym się zmieścić do 50-55 zł za m2, ale jak trzeba będzie zapłacić 60-65, czy nawet 70-75 zł za m2 to też ogarnę, ale oby korzyści za tym przemawiały. I teraz tak: - czy blachodachówka w arkuszach, czy panelowa ?- w tej cenie znajdę jakąś typu "Lexus" wśród blachodachówek ? Zwykła odpada (za ciężka na mój stary budynek- opinia konstruktorska, także temat zwykłych bezzasadny).Proszę o rady. Edytowane 21 Maja 2019 przez Adamek_lon1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.05.2019 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Czego Ty poszukujesz? Dachówki czy blachodachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamek_lon1 21.05.2019 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Tak jak w temacie - blachodachówki. W tekście raz niefortunnie użyłem słowa "dachówka". Także szukam dobrej blachodachówki. Już zmieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.05.2019 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) 1. Jeśli dach prosty i będzie mało docinków to lepiej wziąć w arkuszach - mniej połączeń, łatwiejsze krycie, odrobinę tańsza od modułowej.2. Koszt blachodachówki z dobrej stali, z długim okresem gwarancji to ok. 40-45 zł/m2 Edytowane 26 Maja 2019 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamek_lon1 21.05.2019 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Dach taki: Lukarny bardzo długie po obu stronach. Czyli jak sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian0303 21.05.2019 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Coś porządnego?Z wyższej półki: Prefa system dachowy - blachy w kształcie dachówek lub rąbek stojący prosto. Całość z aluminium i 40 lat gwarancji na materiał oraz kolor. Niestety cena równie wysoka jak i jakość.lub coś bardziej standardowego: AHI Roofing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 26.05.2019 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 Dach taki: [ATTACH=CONFIG]430609[/ATTACH] Lukarny bardzo długie po obu stronach. Czyli jak sądzicie ? Spokojnie blachodachówka cięta na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts