Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Średnica komina piec do pizzy opalany drwwnem


Tomasz2303

Recommended Posts

Dzień dobry

Jestem w trakcie remontu lokalu pizzeri. Piec opalany drewnem, srednica czopucha fi.20, zapotrzebowanie na powietrze 600 m3/ h, zużycie drewna na h 7 kg, 29 kw. To dane że specyfikacji producenta.

Mam komin uszczelniony o wysokości. 25 m i średnicy fi 15.

Czy to razem będzie działać ?

Dziękuję za pomoc

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzień dobry

Jestem w trakcie remontu lokalu pizzeri. Piec opalany drewnem, srednica czopucha fi.20, zapotrzebowanie na powietrze 600 m3/ h, zużycie drewna na h 7 kg, 29 kw. To dane że specyfikacji producenta.

Mam komin uszczelniony o wysokości. 25 m i średnicy fi 15.

Czy to razem będzie działać ?

Dziękuję za pomoc

Najlepiej podpiąć i sprawdzić...Jak najdłuższy odcinek rury fi 200 przed przejściem/redukcją na fi 150 i powinno hulać. 25 mb to sporo...Raczej obawiałbym się za dużego ciągu, choć życie pisze swoje scenariusze...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...