przemeks19 22.05.2019 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Witam Planuje teraz zasypywanie fundamentów. Z wykopów mam takie nie wiem co... Trochę gliny... Coś jakby IŁ.. trochę piachu...ogólnie wykop był spoisty. Nie obsypywał się. Można to dać na sam spod do środka fundamentów a na górę piach dać?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 22.05.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Można, tylko po co, żeby utrudnić zagęszczanie ? Syp piasek od początku do końca i nie kombinuj, zagęszczanie i tak jest trudne po co komplikować i narażać się na pęknięcia wylewki albo osiadanie ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeks19 29.05.2019 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Panowie ogolnie jak pisalem mam grunt gliniasty..... jest tam duzo kamieni. czy beda one przeszkadzac przy zageszczaniu jak beda na spodzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomeksup 30.05.2019 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Kamienie nie przeszkadzają, chyba, że są potężnych rozmiarów. Wykop był spoisty Raczej powinieneś powiedzieć: Wykop był w gruntach spoistych. Z zasypką nie jest tak łatwo. Ja bym obawiał się stania wody w zasypce. Z biegiem czasu dostanie się tam z wód opadowych. Nie wiem czy zasadny jest drenaż wokół budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeks19 31.05.2019 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Nie chcę otwierać kolejnego tematu... Mam pytanie odnośnie przepustu rury wody.... Najbardziej mi pasuje wejść od frontowej ściany z wodą tam gdzie jest garaż. I rurę wody przez garaż przeciągnąć po długości do kotłowni która jest z tyłu garazu i tu mam pytanie.. czy zaraz za fundamentem Wyciągnąć ja do góry i na wierzchu ja położyć i przeciągnąć do kotłowni czy na głębokość przepustu przekopać ja do kotłowni w otulinie dużej rury pcv 200 do samej kotłowni i wyjść ja do góry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts