Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ustawienie PC latem

Sickboy

Recommended Posts

Wyłączyłem harmonogram i grzeje samą sprężarką. Urządzenie załącza się max 2 razy w ciągu doby, a bywają dni że tylko 1 raz i średnio te kilka stopni podgrzewa około 20 minut. Grzałkę w bojlerze wyłączyłem całkowicie (w sterowniku). Myślę, że teraz jest ekonomiczniej. Zobaczymy jak to wyjdzie w rachunkach :) Edytowane przez manwithnoname

• 6 months później...

A ja mam pytanie jak zmienić w Thermie V 4 gen, aby cykle grzania miała dłuższe niż 45 min ?

Bo mam tak że 45 min grzeje CWU i potem przechodzi na grzanie grzejników, i brakuje mi kilka stopni do zadanej temp. na CWU.

Wyjaśnię że grzeję CWU raz na dobę o 13 d 14 (harmobogram) i chcę zagrzać do 50 st. aby wystarczyło na całą dobę a dogrzewa mi tylko do 42, bo mija 45 min i przechodzi na grzanie grzejników.

Edytowane przez OTTO123

• 7 months później...

Witam, jestem posiadaczem LG therma V3. Czy ktoś z was ma wiedzę w tej pompie ile stopni oznaczają stopnie histerezy?? Tzn ustawione jest na 2 stopniu (jest jeszcze 3 i 4). "Problem" jest taki, że w zbiorniku (300l) na czujniku wskazuje temp np 28 stopni (czujnik jest w dolnej części), a termometr zbiornika pokazuje 41 stopni ( w górnej części). Pompa załącza się dopiero gdy temperatura na czujniku spadnie do 23 stopnie. Czy możliwe że histereza 2 stopnia o aż tyle stopni celcjusza?

Do otto: w ustawieniach instalatora zmienić musisz na większy czas pracy na 60 minut,

• 2 weeks później...