manwithnoname 24.06.2019 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 (edytowane) Wyłączyłem harmonogram i grzeje samą sprężarką. Urządzenie załącza się max 2 razy w ciągu doby, a bywają dni że tylko 1 raz i średnio te kilka stopni podgrzewa około 20 minut. Grzałkę w bojlerze wyłączyłem całkowicie (w sterowniku). Myślę, że teraz jest ekonomiczniej. Zobaczymy jak to wyjdzie w rachunkach Edytowane 24 Czerwca 2019 przez manwithnoname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OTTO123 02.01.2020 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) A ja mam pytanie jak zmienić w Thermie V 4 gen, aby cykle grzania miała dłuższe niż 45 min ?Bo mam tak że 45 min grzeje CWU i potem przechodzi na grzanie grzejników, i brakuje mi kilka stopni do zadanej temp. na CWU.Wyjaśnię że grzeję CWU raz na dobę o 13 d 14 (harmobogram) i chcę zagrzać do 50 st. aby wystarczyło na całą dobę a dogrzewa mi tylko do 42, bo mija 45 min i przechodzi na grzanie grzejników. Edytowane 6 Stycznia 2020 przez OTTO123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyra80 08.08.2020 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Witam, jestem posiadaczem LG therma V3. Czy ktoś z was ma wiedzę w tej pompie ile stopni oznaczają stopnie histerezy?? Tzn ustawione jest na 2 stopniu (jest jeszcze 3 i 4). "Problem" jest taki, że w zbiorniku (300l) na czujniku wskazuje temp np 28 stopni (czujnik jest w dolnej części), a termometr zbiornika pokazuje 41 stopni ( w górnej części). Pompa załącza się dopiero gdy temperatura na czujniku spadnie do 23 stopnie. Czy możliwe że histereza 2 stopnia o aż tyle stopni celcjusza? Do otto: w ustawieniach instalatora zmienić musisz na większy czas pracy na 60 minut, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OTTO123 20.08.2020 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Tak wiem, znalazłem tą opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts