lukaszkaz1984 23.05.2019 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 (edytowane) Witam Chcę zrobić konserwację silnika ( lub dać do naprawy ) i kontrolę ślimaka do podajnika ale nie mogę zdemontować samego silnika . Wykręciłem cztery śruby , które łączą silnik i mechanizm napędzający ślimaka . Po wykręceniu tych śrub cały obudowa silnika kręci się ale nie można go zdjąć . Wykręciłem również cztery długie śruby ( szpilki ) i również to nic nie dało .Próbowałem zdjąć wentylator ale bez skutku . Dodatkowo na silniku jest nalot wyciekającego oleju lub smaru. Co powinienem zrobić ? Edytowane 23 Maja 2019 przez lukaszkaz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 23.05.2019 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Witam Chcę zrobić konserwację silnika ( lub dać do naprawy ) i kontrolę ślimaka do podajnika ale nie mogę zdemontować samego silnika . Wykręciłem cztery śruby , które łączą silnik i mechanizm napędzający ślimaka . Po wykręceniu tych śrub cały obudowa silnika kręci się ale nie można go zdjąć . Wykręciłem również cztery długie śruby ( szpilki ) i również to nic nie dało .Próbowałem zdjąć wentylator ale bez skutku . Dodatkowo na silniku jest nalot wyciekającego oleju lub smaru. Co powinienem zrobić ? W rozbieraniu tego nie pomogę, ale na pewno te długie szpilki skręcają silnik więc ich nie ruszaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 23.05.2019 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Kilka śrubokrętów i leciutko wbijać po kolei miedzy kołnierze silnik-przekładnia i wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 24.05.2019 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Tak ale najpierw skręć ponownie silnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts