Piexa 23.05.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Witam. Mam plan rekuperacji w domu, póki co jedynie bilanse nawiew/wywiew. Wydaje mi się że odpowiednio dobrałem parametry. W dalszej kolejności chciałbym rozrysować przewody i anemostaty i skrzynki rozdzielcze. I tutaj prosiłbym o pomoc - niestety nie za bardzo wiem ile przeznaczyć m3 na jeden anemostat. Np w salonie jest nawiew 100m3/h, wic wydaje mi się że przy takie odległości od reku (pom, gosp) dałbym 3 anemostaty nawiewne. Ale ile przewodów do jednego anemostatu??? Nie wiem jak to obliczyć. Tak samo gdzie skrzynki? Wszędzie gdzie czytam to tylko info o bilansie itp. Jeżeli macie jakieś linki do stron gdzie to łopatologicznie jest wyjaśnione to byłbym wdzięczny, oczywiście chętnie przyjmę jakieś podpowiedzi na forum. Wentylacja dolnego piętra będzie na stropie, górnego w stropie strychu (drewniany) w suficie podwieszanym. Z góry dzieki! Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/247435-rekuperacja-rozk%C5%82ad-czy-ok/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts