Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kobiety budujące w ciąży!? Klub Bab Budowniczych

Gość dziewcze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 168
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

"Moja" ma piękne zdjęcia bez schodów stan surowy.

Dziś małolat ma 2 i zdjęcia na zagospodarowanym ogródku.

Zamiast mojego cichego gabinetu, ma swój pokój, nie był w planie.

Życie jest pełne niespodzianek.

Jeden matura w tym roku, drugi za rok , a trzeci pomieszka , piaskownica i inne wynalazki.

• 4 weeks później...
Ja będąc w ciąży załatwiałam wszystkie formalności dotyczące budowy. Walczyłam z urzędem w sprawie warunków zabudowy, a potem kiedy już musiałam leżeć, w łóżku miałam swoje centrum operacyjno-zwiadowcze (czt.telefon) i dokonywałam weryfikacji ekip, materiałów, referencji itp. Chyba nie muszę wspominać jaki był potem rachunek telefoniczny :wink: Ale się opłaciło.

• 2 months później...

Długa przerwa- dziewczyny, zajęłyście sie dziećmi?? :wink:

Będąc w ciąży - (2 lata temu)- szukałam działki, znalazłam, wynegocjowałam cenę ale akt notarialny podpisywaliśmy z 20 dniowym Antosiem (aktualnie 18 miesięcy). Kiedy synek miał 4 tygodnie rozpoczęłam jazdy po hurtowniach i zakupiłam system dachowy. Z 9 miesięcznym malcem zaczęłam budować (oczywiscie ekipa a nie ja osobiście). I tu padnie kolejny rekord :wink: od grudnia jestem w ciąży (teraz to 22 tydzień) i zbiegło się to w czasie z wykończeniówką. Staram się wykończyć domek a przy okazji nie wykończyć obu malców i siebie :lol:

Dla sprawiedliwości muszę dodać, że w związku z ciążą od blisko 2 lat nie pracuję- ale tak sobie myślę, że przerwa w pracy będzie wykorzystana efektywnie- dwójka dzieciaczków i wybudowanie domku :lol:

Pozdrawiam wszystkie ciężarówki.

U nas decyzja o budowie skonkretyzowała się na wieść o trzecim potomku. No więc razem z tymże potomkiem (w wersji zintegrowanej) szukaliśmy działki i rzutem na taśmę ją kupiliśmy (akt notarialny był podpisywany dzień po porodzie ;-))

Także o mnie można powiedzieć "kobieta poszukująca w ciąży" :)

Wspomne dodatkowo, że uzyskiwanie wszelkich informacji urzędowych (dotyczących potencjalnych nabytków) było znacznie szybsze jeśli byłam przy tym obecna ja z Potomkiem ;)

BabaB