Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kobiety budujące w ciąży!? Klub Bab Budowniczych

Gość dziewcze

Recommended Posts

A ja się wczoraj dowiedizalam ze moja wspaniala przyjaciólka jest od 2 tygodni w ciaży!!!!! jestem chyba najdumniejsza i najszczesliwsza ciotka!!!

Prawde mówiac slyszlam, ze o takich kilkunastodniowych ciazach rczej nie ma co mówić, ale obie czujemy ze to na pewno sie uda (zreszta lekarz jzu potwierdil ciaze - po 14 dniach :D ). Fajnochno, prawda?? A maluszek/maluszka urodzi sie w okolicach moich urodzin - a moze na moje urodziny??? :p

Fajnie, moze wbrew temu co pisalam pare dni temu wreszcie "moj rocznik" zaczyna się rozmnazac ;)

• Odpowiedzi 168
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja tu nie zaglądam, i nic nie wiem co się dzieje! :D Koleżanki drogie - Magdzia, Honorata, Funia - gratulacje!! :D

Co do ciuszków, to warto a nawet trzeba już od 6-go, 7-go miesiąca mieć przygotowane wszystko, całą walizkę do szpitala - przybory, ciuchy dla siebie i dziecka, papmpersy, Tantum Rosa do mycia (polecam!), dokumenty, skierowania, etc. ponieważ zdarzają się wcześniejsze porody i wtedy może być problem. Nie wierzcie w żadne przesądy i kupcie wszystko zawczasu, wierzcie mi że mąż czy rodzina nie przygotują tego tak jak trzeba. A potem naprawdę nie ma jak chodzic po sklepach - lepiej wszyzstko przygotować żeby potem bez stresu poświęcać się miłym zajęciom, takim jak karmienie dzidziusia :)

ja już mam dwójkę, i bardzo mi żal że już nie będę przytulać i karmić tłustego słodkiego niemowlęcia :( Ale wam zyczę dużo radości

My założyliśmy, że powiększymy rodzinę jak będziemy mieć do tego warunki (mieszkaliśmy z mężem w wynajmowanej kawalerce), czyli jak zbudujemy dom i się do niego wprowadzimy. I tak też zrobiliśmy. Mieszkamy już pół roku, ja spodziewam sie maluszka i kończymy wykańczanie domku :)
Magdzia, ale ja dobrze pamietam, ze Ty o 3 myslałas :wink:

• 3 weeks później...
O rany, dziewczyny dzięki za tak żywą reakcję, ale... chciałam tak dyskretnie napisać, żeby się nie afiszować :) Ciiiiiiiiiiii :)
Dopiero teraz doczytałam,GRATULUJE, pamietaj, ze ciagle trzymam Cie za słowo odnosnie 3 pociech :wink: sama_czasami_ tez mysle o 3, i jeszcze gdyby to była babeczka :p

no to ja też dziewczyny z radością i lekkim przerażeniem dołączam do grona :D Zaczeliśmy dopiero kopać pod fundamenty a tu sie wczoraj okazało.. :o Ja dopiero co sie obroniłam(tak w ogóle mam lat 23 i pół:)), pracy niestety nie ma( na razie jestem na stażu w urzędzie), dom jeszcze nawet z ziemi nie wyszedł, ślub będzie na wariackich papierach :D ...trochę się namieszało, no ale cóż..życie! :D

no to ja też dziewczyny z radością i lekkim przerażeniem dołączam do grona :D Zaczeliśmy dopiero kopać pod fundamenty a tu sie wczoraj okazało.. :o Ja dopiero co sie obroniłam(tak w ogóle mam lat 23 i pół:)), pracy niestety nie ma( na razie jestem na stażu w urzędzie), dom jeszcze nawet z ziemi nie wyszedł, ślub będzie na wariackich papierach :D ...trochę się namieszało, no ale cóż..życie! :D

GRATULACJE !!!!!!!!!!! zobaczysz wszystko sie dobrze ulozy!!!!!

pozdrawiam

:lol: :lol: :lol: poczytaj watek "Nowy dom, nowe dziecko":-)Gratuluje, bedzie dobrze

Hej Wszystkim,

po dluższej nieobecności spowodowanej przeprowadzką i brakiem neciku melduę obecność. To już 35 tydzień. Ambitny plan zakłąda, że zdąże jeszcze zrobić odprowadzenie deszczówki i podjazdy. Ale to pewnie motyka na słońce, tym bardziej, że po ostatnim jeżdżeniu na mopie coś się zaczyna dziać. Teraz jestem juz grzeczna i więcej odpoczywam bo mam nianię do Antosia na kilka godzin dziennie.

Aha- gdyby ktos potrzebował sprawdzonej listy/wyprawki to prześlę na maila.

Gorące pozdrowienia :lol:

• 1 month później...

witam kochane, po miesiecznym pobycie nad morzem, pogody nie bylo, ale z ato byl czas na dlugie spacery, rajdy piesze, grzybobrania, ogniska, wycieczki etc.

a siły mam za dwóch, to juz 19 t.c., a czuje sie (odpukac i odpluc) naprawde swietnie i podobno wygladam tez kwitnąco (przesądni wróżą chłopaka), zobaczymy , usg mam na poczatku wrzesnia.

Na budowie, hmm, sporo sie dzieje, teraz zaczynam rajdy za płytkami, gresami, podłogami, a kaska leci jak szalona, wrrr.

Z zakupami "dzieciecymi" jeszcze troche poczekam, na razie nie odczuwam takiej potrzeby, jeszcze mnie nie wzięlo.

Pozdrawiam wszytskie ciężaróweczki! :lol:

Cześć wypoczęta Honorcia :)

Ja o urlopie już zapomniałam. Co do moich postępów - to w domku właśnie robi się brama i furtka, a dzidziol - rośnie i daje mi się we znaki, mały bokser :lol: U mnie już 30tc :p I też mi wróżą chłopaczka, bo też wyglądam (podobno :o ) kwitnąco, nawet mój rodzony szef mnie komplementuje :o

Dużo zdrówka życzę i cały czas jak najlepszego samopoczucia! :p :p :p