booot 28.05.2019 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 No ale moze koledzy przedstawicie te plusy wielkiej płyty? Bo jedziecie po gościu ale nikt nie napisał dlaczego warto zapłacić za mieszkanie o takiej prymitywnej konstrukcji tyle co za inne deweloperskie lub starsze ale z cegły. Mieszkałem tylko przez rok w wielkiej płycie i takie bloki to dramat. Ja nie widze żadnych zalet, tylko wady. Takie to fajne jak jest 20 miejsc parkingowych pod blokiem w ktorym mieszka 400 osob? A może kompletny brak kątów, poziomow i estetyka wykonczenia jest tym atutem ?To prawda że wielka płyta się nie zawali jeszcze przez wiele lat i chyba tylko to można uznać za pozytyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.05.2019 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 No ale moze koledzy przedstawicie te plusy wielkiej płyty? Bo jedziecie po gościu ale nikt nie napisał dlaczego warto zapłacić za mieszkanie o takiej prymitywnej konstrukcji tyle co za inne deweloperskie lub starsze ale z cegły. Mieszkałem tylko przez rok w wielkiej płycie i takie bloki to dramat. Ja nie widze żadnych zalet, tylko wady. Takie to fajne jak jest 20 miejsc parkingowych pod blokiem w ktorym mieszka 400 osob? A może kompletny brak kątów, poziomow i estetyka wykonczenia jest tym atutem ? To prawda że wielka płyta się nie zawali jeszcze przez wiele lat i chyba tylko to można uznać za pozytyw. Ale to co opisujesz to ogólne wady budynków, kiedyś stawianych. Mam mieszkanie w wielkiej płycie, i najgorzej postawiona była jedna z działówek murowych a nie ta "ustawiana" konstrukcyjna. Estetykę wykończenia to chyba każdy sobie sam wykonuje. Ciężko wymienić zalety tej technologii nad innymi bo jej zaletą było szybkie budowanie, a rozmawiamy o istniejących obiektach więc to nie argument. Ale ja nie widzę większych wad niż w każdej innej technologii. Wadą każdego starego budynku są instalacje w tym te wspólne, ale one się starzeją w każdym budynku "tak samo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 28.05.2019 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 d7d każde słowa idzie tak skopiować, że wyjdzie z nich chała, zbuduj sobie łódkę z cegieł i idź sprawdzić jak działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 28.05.2019 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 d7d każde słowa idzie tak skopiować, że wyjdzie z nich chała, zbuduj sobie łódkę z cegieł i idź sprawdzić jak działa Proponuję, abyś sam przeczytał wszystkie swoje posty w tym temacie, to może zrozumiesz, co miał d7d na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.05.2019 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 No ale moze koledzy przedstawicie te plusy wielkiej płyty? Bo jedziecie po gościu ale nikt nie napisał dlaczego warto zapłacić za mieszkanie o takiej prymitywnej konstrukcji tyle co za inne deweloperskie lub starsze ale z cegły. Mieszkałem tylko przez rok w wielkiej płycie i takie bloki to dramat. Ja nie widze żadnych zalet, tylko wady. Nie jadę po gościu ale oczekuję konkretnych informacji o wadach. Ty np. podajesz info "mieszkanie o takiej prymitywnej konstrukcji" - co masz na myśli pisząc "prymitywna konstrukcja" ?? Na czym polega ten "prymitywizm" ? Nowoczesne są bloki deweloperski z betonu monolitycznego z z prefabrykatów betonowych to jest "prymitywna konstrukcja" ? Domy murowane z cegły są o nowoczesnej czy o prymitywnej konstrukcji ? A te "starsze ale z cegły" w czym są lepsze ? Mieszkałeś przez rok w w wielkiej płycie i z tego jednego przykładu wyciągasz uogólniony wniosek na wszystkie pozostałe budynki z wielkiej płyty ? Ja nie widze żadnych zalet, tylko wady. W deweloperskich budynkach masz wystarczającą ilość miejsc parkingowych ? Brak kątów to może być częściowa prawda, zwłaszcza w stosunku do ścian działowych. Ale nie "kompletny brak kątów". Poziomy - tez. Estetyka - to już nic nie ma wspólnego z wielką płytą - chyba że myślisz o pionach i grzejnikach c.o. Mieszkania w wielkiej płycie są dużo tańsze niż nowe mieszkania deweloperskie. Każdemu wg jego możliwości finansowych. Miejsc parkingowych w blokach deweloperskich zawsze brakuje bo i deweloperowi szkoda na to pieniędzy i kupujący nie chce płacić za miejsca garażowe lub parkingowe. W deweloperskich na ogół nie ma też piwnic ze skrytkami. Bo tez szkoda kasy. Wózki i rowery stoją na korytarzach i na klatkach schodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts