terlik87 27.05.2019 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 Cześć, W nowo odbieranym bloku będę mieć mniej więcej taką "komórkę lokatorską" / "Pwinicę" tuż przy miejscach postojowych. ( zdjęcie zapożyczone z Internetu ). Mam pytanie.: Czym mogę obić np. od środka takie ściany aby nikt się do mnie nie przyczepił. Nie chcę aby wszyscy widzieli co się znajduje w piwnicy, ani by wszystko było w kurzu i sadzy. Myślałem o płycie OSB od Ziemi po sufit + otwory pod sufitem do wentylacji z watą np. do wyłapywaniu kurzu. Czy np. tego mi nie pozwolą bo to łatwopalne i każą mi rozbierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 27.05.2019 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 W otwartych garażach jest zakaz trzymania rzeczy łatwopalnych (ciekawe co z rzeczami osobistymi wewnątrz komórki, które na pewno są łatwopalne?), więc raczej administracja nie pozwoli obić tego drewnem. Możesz użyć aluminiowych sztachet z innego systemu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terlik87 27.05.2019 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 (edytowane) Tego się właśnie bałem, że mi zabronią. Takie rozwiązanie z raflowaną piwnicą też słabe bo i tak widać co tam jest i się będzie kurzyć. Zostaje mi obić to blachą, ale tak, że nie będzie prześwitu między belkami pionowymi. Ps. A tutaj chłopaki zabudowują http://himontgroup.pl/node/266 Ps.2. A tutaj jeszcze takie coś http://www.mjpartner.net/2017/03/zabudowa-z-drzwiami-skadanymi.html ( chyba dużo tańsze i to bym wybrał ). Płyta HDF Edytowane 27 Maja 2019 przez terlik87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 27.05.2019 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 (edytowane) Ja nie powiedziałem, że kategorycznie zabronią tego zrobić. Przepisy mówią o zakazie składowania rzeczy łatwopalnych, ale na drogach komunikacji i ewakuacji. Póki nic nie będzie się działo, to pewnie nikt nie zwróci uwagi. Okresowo administracja sprawdza garaż pod kątem ochrony p.poż. i często czepiają się tylko składowania opon pod ścianami czy innych płynów "ustrojowych" do auta. Widziałem zabudowy z OSB, blachy trapezowej, a nawet zwykłych kartonów. Edytowane 27 Maja 2019 przez grzesio1712 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terlik87 02.07.2019 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Tak to wygląda na żywo. Można zabudować, ale nie z materiałów łatwopalnych. Polecają Blachą po prostu 0,2 lub 0,3mm albo blachą raflowaną/trapezową. Czym według was wyjdzie najtaniej i najsolidniej/estetyczniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts