Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komórka Lokatoska - Piwnica - Czym obić

Recommended Posts

Cześć,

W nowo odbieranym bloku będę mieć mniej więcej taką "komórkę lokatorską" / "Pwinicę" tuż przy miejscach postojowych. ( zdjęcie zapożyczone z Internetu ).

Mam pytanie.: Czym mogę obić np. od środka takie ściany aby nikt się do mnie nie przyczepił. Nie chcę aby wszyscy widzieli co się znajduje w piwnicy, ani by wszystko było w kurzu i sadzy.

Myślałem o płycie OSB od Ziemi po sufit + otwory pod sufitem do wentylacji z watą np. do wyłapywaniu kurzu. Czy np. tego mi nie pozwolą bo to łatwopalne i każą mi rozbierać?

piwnica.jpg

Tego się właśnie bałem, że mi zabronią. Takie rozwiązanie z raflowaną piwnicą też słabe bo i tak widać co tam jest i się będzie kurzyć. Zostaje mi obić to blachą, ale tak, że nie będzie prześwitu między belkami pionowymi.

Ps. A tutaj chłopaki zabudowują :D http://himontgroup.pl/node/266

Ps.2. A tutaj jeszcze takie coś http://www.mjpartner.net/2017/03/zabudowa-z-drzwiami-skadanymi.html ( chyba dużo tańsze i to bym wybrał ). Płyta HDF

Edytowane przez terlik87

Ja nie powiedziałem, że kategorycznie zabronią tego zrobić. Przepisy mówią o zakazie składowania rzeczy łatwopalnych, ale na drogach komunikacji i ewakuacji. Póki nic nie będzie się działo, to pewnie nikt nie zwróci uwagi. Okresowo administracja sprawdza garaż pod kątem ochrony p.poż. i często czepiają się tylko składowania opon pod ścianami czy innych płynów "ustrojowych" do auta. Widziałem zabudowy z OSB, blachy trapezowej, a nawet zwykłych kartonów. Edytowane przez grzesio1712
  • Like 1

• 1 month później...