Muskat 27.05.2019 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 Jesteśmy przed tynkami jednak po intensywnych deszczach podchodzi woda do środka i szkoda by tynki zamakały. Woda podsiąka z zewnętrznej strony, na foli i papie stoi woda po opadach. Nie mamy pewności czy przechodzi pod papą czy na papie. Styropian na elewacji będzie najwcześniej w przyszłym roku i prawdopodobnie to rozwiąże problem. Tymczasowo obłożę mur papą przyklejoną na dysperbicie i woda będzie spływała. Natomiast patrząc przyszłościowo czy nie zbić tego trójkąta spadkowego i pod papą miedzy styropianem nie wcisnąć dysperbitu to by woda raczej dołem nie podsiąkała a następnie zrobić ponownie mały spadek tak jak ten trójkąt i go też wysmarować dysperbitem. Przy okazji wysmarował bym cały dolny poziom pustaków. Jakieś sugestie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandek 27.05.2019 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 Hej,miałem ten sam problem. Po opadach i zacinaniu deszczu woda przedostawał mi się w dwóch miejscach do domu. Na całym obwodzie domu (jak u Ciebie na cokole) zarzuciłem z zwykłej zaprawy cementowej taki trójkąt o którym Ty piszesz, bezpośrednio na izolację poziomą muru. Po wyschnięciu pomalowałem ten skosik najtańszym dysperbitem. Woda spływała jak ta lala i nic nie przeciągało. Tuż przed ociepleniem (montażem listwy startowej) budynku młotek pójdzie w ruch, oczyści się wszystko i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts