mateo-salvadore 05.08.2020 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Hej, Kolego, możesz powiedzieć czy wymiana zabudowy rozwiązała Twój problem? Bo borykam się z tym samym kłopotem. Jakich użyłeś materiałów, czy zrobiłeś wszystko sam, czy możesz kogoś polecić? A może chciałbyś w jakiś weekend pomóc mi w Warszawie z wymianą zabudowy za odpowiednią opłatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukas42 05.08.2020 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Cześć, Udało się idealnie. Teraz nic nie smierdzi. Co zrobiłem:- wyburzyłem całą starą zabudowę - wywaliłem kompletnie wszystko łącznie z najmniejszymi skrawkami folii aluminiowej - zbudowałem od podstaw całą obudowę korzystają z systemu Varmsen.Płyty, klej, impregnat, szpachlę zakupiłem od varmsena. Wkręty stalowe fosfatowane można kupić w kazdym markecie. Siatkę zbrojoną kupiłem oddzielnie specjalną która wytrzymuje 1000 stopni na Allegro. Całość została zamontowana przez dwóch Panów którzy robili u mnie całe wykończenie. Mogę ich polecić. Po wymianie obudowy wiele brztdkich zapachów znikło, ale nadal był pewien smrodek. Zareklamowałem wkład kominkowy i na gwarancji został kompletnie wypiaskowany z farby. Po zamontowaniu ponownie wkładu juz bez farby (goly metal, goła stal) wszelki smród znikł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateo-salvadore 14.08.2020 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 Wielkie dzięki, Ma plan podobny - rozebrać całość i wywalić izolację, rozpalić w kominku żeby potwierdzić czy pomogło - jak nie, szukać dalej... ale spodziewam się raczej, że pomoże - wtedy zabuduję z kimś całość od nowa. O kontakt poproszę - co prawda mam również ekipę godną polecenia, ale dobrego nigdy za wiele. I dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts