Gość 09.08.2002 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Mam na oku piękną chałupę przy której są budynki gospodarcze pokryte eternitem. Co zrobić z tym eternitem? Boję się go ruszać. Może ktoś wie czy on ma wpływ na ziemię, nad którą leży (koło budynków jest ogród warzywny). Od kilku dni męczy mnie ta myśl, proszę o pomoc. Może dać sobie spokój z tą chałupą?[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 09.08.2002 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Pewny nie jestem ale wydaje mi się, że jak się nie rusza eternitu ( a zwłaszcza jak jest już pomalowany) to nie ma problemu. Najgorzej jak się go zdejmuje albo kruszy, wtedy cieniutkie oigły azbestu dostają się do płuc i mogą być początkiem raka.A na warzywa to chyba nie ma wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 09.03.2003 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 Wyluzuj się. Jest tak, jak pisze Maco. Eternit nie jest (nie był) najzdrowszym materiałem pokryciowym, ale eksploatowany w prawidłowych warunkach (brak wiórów, pyłu podczas obróbki), raz położony nie stwarza zagrożenia. Mojej babci służy już kilkadziesiat lat i... nic.F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts