Borys321 29.05.2019 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Witam, posiadam zabudowanego Geberita. Problem wygląda tak, że gdy spłukuję wodę i zbiornik zaczyna się napełniać, część tej wody zaczyna spływać do toalety. Gdy zbiornik się napełni woda przestaje lecieć do muszli. Kibelek jest nowy i był montowany ok. 4 miesięcy temu, a problem występuje od kilku dni. Jestem zielony w temacie i nie wiem jaka jest przyczyna tego "przecieku". Czy powinienem wszystko rozkręcić jak na filmiku z załączonego linku, czy to w ogóle nie pomoże i trzeba zrobić coś innego? Przyznam szczerze, że wolałbym tego nie robić, bo nie chcę czegoś bardziej zepsuć. Pytanie czy da się to naprawić w szybki łatwy sposób czy trzeba jednak rozkręcić lub wołać fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 29.05.2019 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Wygląda na to, że spłuczka nie uszczelnia odpływu pod własnym ciężarem. Uszczelnia dopiero jak większa ilość wody napiera do dołu ten "biały walec" wyciągany na filmie ok. 1min. Tak czy siak trzeba się dostać do środka poprzez przycisk, bo innego dojścia nie ma i wtedy zobaczyć co jest przyczyną. Najlepiej wezwać osobę, która to montowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts