tadek125 30.05.2019 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 WitamChciałbym zamontować zawór termostatyczny z głowicą elektroniczną na pionowej rurze zasilającym grzejnik - np przed samym kolankiem zawór montowany w standardowym miejscu wystawał by dość daleko od grzejnika, pionowo montaż głowicy też nie jest zalecany ponieważ powietrze od rurki ogrzewa termostat.Zatem czy można na pionie? wtedy głowica jest poziomo a w dodatku oddalona od grzejnika. Czy takie rozwiązanie jest prawidłowe i dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 02.06.2019 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Jeśli mówimy o pionowym przewodzie zasilającym ten jeden konkretny grzejnik, jeśli ów przewód zasilający znajduje się w tym samym pomieszczeniu co grzejnik co znaczy że zamontowana głowica będzie odczytywała temp w danym pomieszczeniu, wówczas można pokusić się o taki montaż - sytuacja może nie jest standardowa ale zawór powinien bez problemu pełnić swoja rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 02.06.2019 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Mam zawory termostatyczne zamontowane przy rozdzielaczu w piwnicy ( mam pionowe grzejniki ozdobne i nie chciałem psuć widoku na nie) sterowanie głowicami realizuję przy pomocy sterownika pokojowego zamontowanego w salonie przesyłającego sygnał po wifi do bramki EQ3max i dalej do głowic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek125 03.06.2019 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Ok dzięki wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts