elektronik_amator 30.05.2019 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Cześć wszystkim, Zakupiłem niedawno mieszkanie w bloku z wielkiej płyty (wybudowanym po 1990 roku). Blok składa się z trzech klatek schodowych, w każdej są po 3 mieszkania na piętro. Z tego co wyszukałem w internecie, jest to chyba blok typu 'Domino'. Mieszkanie znajduje się na 8 kondygnacji z 10. Wszedłem w posiadanie planów mieszkania i zastanawiam się czy ściana w której znajdują się drzwi z łazienki jest ścianą działową, czy ścianą nośną. Potrzebuję tej informacji ponieważ chciałbym w tej ścianie umieścić jedną dodatkową puszkę elektryczną. Dodam że ściana ta jest zbrojona zbrojeniem fi 4mm.Poniżej link do planów. Ściana która mnie interesuje jest zaznaczona kolorem czerwonym. Całe mieszkanie jest zaznaczone kolorem niebieskim.https://ibb.co/gM3NVmB Z góry dziękuję za odpowiedzi.Elektronik_amator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.05.2019 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Ta czerwonej ramce? Ta jest Działowa i pewnie cienka. Pewnie z 5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elektronik_amator 30.05.2019 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Tak, ta w czerwonej ramce. Według planu ma 5cm, tylko trochę się zmieszałem bo jest zbrojona i z żelbetu a nie mam pojęcia czy mogę w niej osadzić puszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.05.2019 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Śmiało możesz montować tylko czy będzie grubsza niż głębokość puszki?Nośne ściany masz po obrysie mieszkania - te niebieskie.Pozostałe to działowe gr. 5cm i 8cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elektronik_amator 30.05.2019 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Spokojnie się zmieści. Ściana ma około 7cm a do tego +-2cm tynku/gipsu. Poza tym po drugiej strony ściany jest zabudowa z GK więc nawet gdyby puszka wystawała to nie bedzie tragedii bo będzie schowana. Dziękuję bardzo za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.05.2019 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts