berbers 31.05.2019 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Skończyłem technikum budowlane, od 8 lat pracuję w branży budowlanej - w zasadzie budownictwo nie ma dla mnie tajemnic, bo wykonywałem różne prace z tym związane. Niedawno wróciłem do kraju z obczyzny, wkrótce planuję uruchomienie DG. Mam bardzo dużo sprzętu budowlanego własnego, w zasadzie na kilkanaście tys zł, więc pod tym względem jestem samowystarczalny. Przeglądam sobie te wszystkie przetargi publiczne na różnego rodzaju prace remontowe itd. Pytanie czy trudno jest tam wygrać portal? Tak, aby zarobić, ale nie dać też najniższej ceny...? Trudno jest wygrać tego rodzaju przetarg? Zastanawiam się też, aby zostać podwykonawca dla jakiejś firmy, która ma już ugruntowaną pozycję na rynku, nie narzeka na brak zleceń. Wiadomo, jako nowy gracz na rynku, mogą podchodzić do mnie z ograniczonym zaufaniem. Będę wdzięczny za jakieś rady, sugestie - gdzie uderzyć, aby dobrze zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.07.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 olx, na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 09.07.2019 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Jak powyżej: OLX, oferteo. Dodatkowo wydrukuj ulotki, pojeździj po osiedlach nowobudowanych domków. Najlepiej popołudniu, kiedy inwestorzy są u siebie, na miejscu. Porozmawiaj z ludźmi. W tej chwili branża budowlana jest tak obłożona, że pracy nie brakuje. Wszyscy mają bardzo odległe terminy, co może być twoim atutem nim zdobędziesz bazę klientów i markę. Dodatkowo pojeździj po osiedlach gdzie budują deweloperzy (bloki mieszkalne, apartamenty, szeregówki, bliźniaki) - oni też borykają się z brakiem podwykonawców, raczej prędzej niż później znajdziesz zlecenia.Przy obecnym mega boomie na budowę domków, na prawdę trudno nie wbić się w rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiloparko 11.07.2019 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Nawet na fb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milikosci 09.09.2019 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 (edytowane) Najlepiej po znajomych. __ Edytowane 9 Września 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkorol 09.09.2019 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Najlepiej po znajomych. __ Otóż to! Nie wygrasz żadnego przetargu, bez znajomości a jak wygrasz to wdepniesz w takie bagno, że nie wypłacisz do końca życia. Najlepiej robić prywatnie a jak czujesz się na siłach to kompletuj brygady i rób bezpośrednio u klientów. Co roku tracę na podwykonawstwie aż mnie szlag trafia. A co zrobisz trzeba nawiązywać kontakty i poszerzać kliencką bazę. Moim zdaniem jak masz sprzętów na tyle i kasy, to opłaca się kupować mieszkania i domy rozpadówy i je remontować na sprzedaż. Nie sprzedasz to zawsze wynajmiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazik 23.09.2019 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Ostatnio coraz bardziej popularny jest fixly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hrirta22 18.11.2019 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2019 (edytowane) najlepiej po znajomych.- Edytowane 18 Listopada 2019 przez Elfir reklama na forum jest płatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Couiry32 13.01.2020 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 (edytowane) wiele osób wystawia się na grupach. - Edytowane 13 Stycznia 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts