Klaus 25.10.2004 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Według mnie ,zmienił bym wyjście na taras, zamienił bym z oknem od wschodu, nie przeciskał byś się do wyjscia na taras. A od której strony jest wejście (wjazd) na działkę? Wiesz, taras to dla mnie miejsce gdzie chciałbym zażyć odpoczynku z dala od oczu sąsiadów oraz przechodniów z ulicy. Kłóci się z tym usytuowanie go od wschodu. Wynika to ze specyfiki mojej działki. Ale ogólnie masz racę. Pozdrawiam, Klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 26.10.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 A czy odbicie lustrzane nie pasowało by? Taras byłby od tej samej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 27.10.2004 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 A czy odbicie lustrzane nie pasowało by? Taras byłby od tej samej strony. Może by i pasowało ale co to zmiemnia? Pozdrawiam, Klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 27.10.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Chodzi o to by wyjście było od zachodu, czy taka opcja by pasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 27.10.2004 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Chodzi o to by wyjście było od zachodu, czy taka opcja by pasowała No dobra, zamieniam okno w salonie na wyjście na taras i robię odbicie lustrzane domu. No ale teraz sąsiad z prawej zagląda mi na taras. Więc niewiele się zmieniło poza stronami świata. Poza tym wolę jednak mieć okna w salonie na wschód i południe niż na południe i zachód. Pozdrawiam, Klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 27.10.2004 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Moi drodzy recenzenci, Jeden z życzliwych forumowiczów opracował następującąkoncepcję zmiany układu pomieszczeń w moim domku.Zmiany są dość rewolucyjne. Co o tym sądzicie?Pozdrawiam,Klaus http://www.republika.pl/klaus_gaiger/images/konc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 27.10.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Jeśli chcesz się ogrzewać gazem, to drzwi do kotłowni nie mogą sie otwierać do wewnątrz. I pilnuj, żeby otwór na bramę garażową był odpowiedznio daleko od ściany, bo inaczej drzwi od kotłownibędą Ci zawadzać o prowadnicę.Obie sprawy boleśnie przerabiam w Wymianie doświadczeń. Jeśli masz lub planujesz dzieci, to tekie małe pokoje na górze mogą się okazać niewystarczające. Warto pomyśleć nad schowaniem wejścia do łazienki na dole, że by biesiadnicy w salonie nie musieli oglądąc , jak ktoś wchodzi i wychodzi. A wizualnie - to po prostu ponadczasowa klasyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 27.10.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Ja się odnoszę do rysunku, który był jeszcze przed sekundą dwa posty powyżej, ale teraz zniknął jak skończyłem to pisać. A napisałem to: jeśli schody ażurowe - to będzie się z nich sypać na stół Schody chyba za bardzo zbliżają się do wyjścia z wiatrołapu - mało miejsca przed nimi będzie. To już lepiej by było je chyba machnąć w lewo, bo inaczej gości trzeba wprowadzać do hollu pojedynczo, bo jak wejdzie np. czworo (cały samochód gości) to ci ostatni wychodzący z wiatrołapu będą popchać tych pierwszych na schody. Nie daj boże, że ktoś będzie chciał wtedy wyjść z kibla. Na którą stronę będą otwierać się drzwi z wiatrołapu? Jak do wiatrołapu to trochę mało miejsca na nie - zasłonią szafę na ubrania, a jak na holl to utrudnią komunikację Pozatym - kuchnia - na bajerzejadalnia może być zdziebko mała gdzie ma stać konstelacja telewizor-sofa ? Pozatym góra: fatalny, frustrujący dostęp do sypialni w prawym górnym rogu rysunku. Normalnie tour de france trzeba zrobić wokół tych schodów. Jeśli to wasza sypialnia, to nie życzę wracania się po "zegarek na kangurku" (to z Pulp Fiction, jak ktoś nie pamięta).Raczej będzie też kłopot wnieść coś dużego z parteru (np łoże) można nie wykręcić w tym wąskim korytarzyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 28.10.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 z zewnątrz mi się bardzo podoba - superw środku salon ma tylko 21m2, przy długości domu prawie 16m, malutki, dzisjaj się duże salony robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 28.10.2004 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 z zewnątrz mi się bardzo podoba - super w środku salon ma tylko 21m2, przy długości domu prawie 16m, malutki, dzisjaj się duże salony robi Dla ścisłości dodam, że dom ma 11.5m. No dobra może i chciałbym mieć większy salon ale szukam rozsądnego kompromisu między funkcjonalnością a kosztami. Powiem tak, od 4lat mieszkam w szeregowcu - 91m2/4pokoje z salonem 21 m2. Wielkość salonu staje się problematyczna wyłącznie wtedy gdy chcę zorganizować u siebie kolacje wigilijną. Chętnie bym zamieszkał w domu 200m2 ale mnie na to nie stać. I co mam zrobić? Pozdrawiam, Klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 28.10.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Sam się zacytuję: Pozatym góra: fatalny, frustrujący dostęp do sypialni w prawym górnym rogu rysunku. Normalnie tour de france trzeba zrobić wokół tych schodów. Jeśli to wasza sypialnia, to nie życzę wracania się po "zegarek na kangurku" (to z Pulp Fiction, jak ktoś nie pamięta). Raczej będzie też kłopot wnieść coś dużego z parteru (np łoże) można nie wykręcić w tym wąskim korytarzyku Aż się prosi żeby przy wylocie ze schodów dać jeszcze jedne drzwi do sypialni) - może tak dużo miejsca w niej nie zabiorą. Drugie drzwi będą wygodne do chodzenia do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts