pjotrzu 31.05.2019 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 witam, Pytanie od mocno niezorientowanego Zamierzam izolować podłogę na gruncie płytami Thermano i nabrałem wątpliwości - jak poprowadzić instalacje w sytuacji braku możliwości poprowadzenia ich w warstwie ocieplenia na podłodze? Podłogówka (salon, kuchnia, łazienki, przedpokój) oczywiście nie stanowi problemu, ale w sypialniach będą kaloryfery. Czy instalację gazową, co do tych kaloryferów i cwu można poprowadzić w warstwie jastrychu, który będzie na płytach Thermano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 02.06.2019 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 A czego się obawiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 02.06.2019 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Obawiam się gdzie zmieszczę wszystkie rurki Rozumiem, że w wylewce będzie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 02.06.2019 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Nie, w wylewce nie umieszcza się takich rur, czemu nie możesz zmieścić tego w warstwie płyt pir ? Jaką grubość płyt planujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 02.06.2019 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Planuję 10 cm płyty, ale dziurawienie tych płyt to chyba zaprzeczenie sensu ich montowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 02.06.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 jak kupiłem 5cm i 6cm rurki szły na pierwszej warstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 04.06.2019 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 takie połączenie tych płyt chyba znacznie podnosi koszty nie ma innego sposobu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 04.06.2019 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 No podnosi koszty. Ogólnie płyta PIR jest nieopłacalna w budownictwie jednorodzinnym, ma bardziej przemysłowe zastosowania, albo do celów specjalistycznych i w sytuacjach gdzie nie da się zastosować innej metody. No chyba że kasy nie szkoda to czemu nie. Daj zamiast tych 10 cm PIR hm 12 cm styropianu grafitowego 0,31 tj płyty 2x po 6 cm i tam umieścisz instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 06.06.2019 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 U mnie, w warstwie płyt jest tylko instalacja CWU i ZWU. CWU w połowie wysokości 14cm płyty. Rurki w otulinach i na dystansach od chudziaka, płyty ciąłem i dosuwałem do rurek, a puste przestrzenie wypełniłem pianką z puszki. Raptem kilkanaście mb rurociągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts