Cash115 01.06.2019 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 (edytowane) Witam, Na poddaszu w jednym pomieszczeniu mam skupisko rur od rekuperacji. Rury maja 7.5cm, warstwa styropianu 8cm na kondygnacji. Rury zajmują znaczna cześć pomieszczenia i czy mogę bezpośrednio na nich układać podłogówkę? Jak mocować pexy do tego? Druga sprawa w pozostałych pomieszczeniach, mam podwójne rury i czy wypełniać czymś te 0.5cm różnicy w poziomie? Edytowane 1 Czerwca 2019 przez Cash115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 02.06.2019 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Rozkładasz normalnie folię do podłogówki , na folię w miejscach gdzie jest skupisko rur wentylacyjnych dajesz zgrzewaną siatkę zbrojeniową do posadzek...Układasz podłogówkę a w miejscach gdzie nie ma jak wbić klipsów to mocujesz trytytkami do tej siatki zbrojeniowej...Siatkę najlepiej jest wcześniej przymocować po rogach klipsami aby nam nie jeździła w trakcie układania podłogówki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts