ziom890 23.06.2019 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 ok a odnośnie dyszy rozbryzgowej też jest konieczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 24.06.2019 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 ok a odnośnie dyszy rozbryzgowej też jest konieczna? Zależy to tak naprawdę od parametrów Twojej wody. Dysza rozbryzgowa służy do bardziej efektywnego wymieszania powietrza z wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziom890 24.06.2019 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 czy może ta instalacja przykładowo tak wyglądać. Nobo niemam takiej dodatkowej rurki z hydroforu na ten odpowietrznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 24.06.2019 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Nobo niemam takiej dodatkowej rurki z hydroforu na ten odpowietrznik Nie musisz mieć... z góry masz gwint (na oko 2"). Możesz w tym miejscu dać odpowietrznik, ale musisz pod nim dać rurkę do środka zbiornika. Głębokością tej rurki określisz sobie ile ma być powietrza w zbiorniku (rurkę daj z zapasem - tak ze 30-40cm żebyś miał regulację). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziom890 25.06.2019 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 ok dzięki a reszta w porządku? A pompa moja może zostać czy też muszę wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 25.06.2019 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 ok dzięki a reszta w porządku? A pompa moja może zostać czy też muszę wymienić? Jest nadzieja, że da radę. Chociaż nie liczyłbym na wielką wydajność. I nie dawaj małych kształtek (wszystko przynajmniej 1") żeby nie tworzyć dodatkowych oporów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 25.06.2019 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 ok dzięki a reszta w porządku? A pompa moja może zostać czy też muszę wymienić? I nie dawaj żadnych filtrów pomiędzy hydroforem a odżelaziaczem. Jak chcesz dodać jakiś gruby filtr do zatrzymywania jakiś większych brudów, drobin piasku itp, to przed napowietrzeniem. Napowietrzona woda w hydroforze spowoduje że żelazo zacznie się utleniać i wytrącać już w nim i zatykać filterek (szybko) zamiast być wyłapanana odżelaiaczu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziom890 25.06.2019 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 a za odżelaziaczem taki filtr przyłącz na cala ?ewentualnie jak będzie problem się wykąpać to trzeba będzie zmienić pompe. https://allegro.pl/oferta/filtr-samoczyszczacy-1-honeywell-ff06-1aa-7773123622 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziom890 25.06.2019 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 przed napowietrzaczem to typowy antypiaskowy i chyba jeszcze w studni ten z siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 25.06.2019 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 przed napowietrzaczem to typowy antypiaskowy ... Zwróć uwagę na wydajność (przepływ) przez taki filtr. W tym miejscu przepływ jest chwilowy z maksymalną wydajnością, więc filtr musi zapewnić wydajność przynajmniej taką jaką daje pompa (a najlepiej z zapasem, bo jak się zapcha to na pewno będzie problem z napowietrzaniem). Chyba już lepiej nie dawać żadnego filtra w tym miejscu i co jakiś czas czyścić hydrofor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziom890 25.06.2019 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 a pompa nie dostanie po du.... jak nie dam filtra pomyłka chodziło mi o montaż między pompą a studnią przy pompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 25.06.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 a pompa nie dostanie po du.... jak nie dam filtra pomyłka chodziło mi o montaż między pompą a studnią przy pompie Na ssaniu? Ja bym nie dawał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziom890 08.07.2019 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Jednak zmieniam pompę nie byłem zadowolony przy samym podlewaniu i długo nabija hydrofor. Udało mi się już ją upchać zastanawiam się teraz nad https://allegro.pl/oferta/pompa-hydroforowa-multi-1300-inox-z-osp-omnigena-8011057966 warto czy może wybrać coś innego w podobnej kwocie? A jak z ciśnieniem no na jednej aukcji piszą że max 5 bar na innej 5,5 a jeszcze na innej 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts