Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Floryda 3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 235
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niezły bunkier. Sprawdzałeś u innego konstruktora, czy faktycznie warunki tego wymagają, czy konstruktor odleciał i zaprojektował posadowienie dziesięciopiętrowego bloku?

Mi na 135m2 po obrysie szacowali 3-5t stali przy tradycyjnym zbrojeniu płyty - ale wszyscy oferenci zalecali zastąpienie znacznej części zbrojeniem rozproszonym. W końcu nie zdecydowałem się na płytę - na ławy poszło pół tony stali i 18m3 betonu.

Sprawdzałem u czterech. Tylko jeden był za wymiana gruntu i płyta z 3 t stali, pozostali doradzili powyższy sposób

Wiem, mówiłem o swojej koncepcji, która własnie rożni się od Twojej m.in. warstwą wylewki. Pozostałe warstwy wyglądają podobnie

Tylko tam jest średnio miejsce na wylewkę na tym niższym dachu. Chyba, że chcesz mieć wewnątrz parapet przy oknach.

Widzę, że chyba 20t stali pęknie ;)

Tylko tam jest średnio miejsce na wylewkę na tym niższym dachu. Chyba, że chcesz mieć wewnątrz parapet przy oknach.

Widzę, że chyba 20t stali pęknie ;)

15:) A Ty wyrobiłeś się w zaprojektowanych siedmiu? (Oczywiście bez płyty) Będę jeszcze rozmawiał z wykonawcą dachu za 1,5 mc.

Chryste co to za fundamenty nigdy nie widziałem czegoś takiego. Dom kozacki ;)

Ogrzewanie polecam gaz no i rekuperator oczywiście dla komfortu świeżego powietrza.

Dach polecam tradycyjnie tj styropian ze spadkiem i na to papa. Kosze spustowe i spust schowany w styropian.

Edytowane przez Janekk1234

Z wczoraj

1-1jpg_qserwsh.jpg

2-1jpg_qserwsx.jpg

4-1jpg_qserwsn.jpg

5jpg_qserwse.jpg

Dzisiaj została zalana płyta, tak jak pisałem wcześniej, poszło trochę ponad 7t stali i ok 46-47 m3 betonu więcej, niż w wersji z ławami. Uważam ze nie jest to jakaś straszna ilość w porównaniu do 3t na zwykła płytę(w naszych warunkach) a nawet jestem tego zdania, ze lepiej dołożyć na tym etapie i mieć spokój

Edytowane przez DawidGu

• 4 weeks później...

Komin Schiedel Quadro Pro

1jpg_qssphqp.jpg

Zdjęcia z czwartku

2jpg_qssphqh.jpg

3jpg_qssphqr.jpg

4jpg_qssphqx.jpg

5jpg_qssphqn.jpg

6jpg_qssphqe.jpg

7jpg_qssphaw.jpg

8jpg_qssphas.jpg

Muszę jeszcze zamówić słupy, jeden w rogu w którym jest HS, drugi do pokoju na dole.Ostatnio cały dzień za tym jeździłem ,bo nigdzie nie maja profilu 100x100x6, tylko cieńsze 3 lub 4mm. Udało mi się znaleźć tylko 100x100x8 w cenie 150 mb:sick:

Edytowane przez DawidGu