Grzegorz Pi 20.04.2020 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Dzięki za wskazówkę, sprawdziłem i obecnie u siebie mamy właśnie 18.1 cm, i choć wcześniej nie zwracałem na to uwagi, to 1 cm mógłby zwiększyć komfort. A w jaki sposób to przeprojektowaliście? Dodaliście schodek i pomniejszyliście pom. gospodarcze? Pomieszczenie praktycznie zostaje bez zmian, choć będziemy rozważać zlikwidowanie drzwi do kotłowni ( zobaczymy na czym stanie ). Spróbuje wstawić zdjęcie + rysunek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 20.04.2020 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Ja drzwi do kotłowni zlikwidowałem, a z kolei zrobiłem w linii korytarza. Z perspektywy czasu uważam, że to był dobry wybór. Kotłownia z drzwiami z 3 stron będzie mało ustawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Pi 20.04.2020 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Pomieszczenie praktycznie zostaje bez zmian, choć będziemy rozważać zlikwidowanie drzwi do kotłowni ( zobaczymy na czym stanie ). Spróbuje wstawić zdjęcie + rysunek ... Nie potrafię dodać zdjęć, więc jak coś to mogę przesłać na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawidGu 20.04.2020 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Też zlikwidowałem drzwi, liczę ze w tę wnękę wejdzie piec. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez DawidGu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Treugeber 20.04.2020 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Nie potrafię dodać zdjęć, więc jak coś to mogę przesłać na maila tak, poproszę, wysłałem maila na priv. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Treugeber 20.04.2020 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 z uwagi na usytuowanie względem stron świata wstępnie myślę o takich zmianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Treugeber 20.04.2020 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Ja drzwi do kotłowni zlikwidowałem, a z kolei zrobiłem w linii korytarza. Z perspektywy czasu uważam, że to był dobry wybór. Kotłownia z drzwiami z 3 stron będzie mało ustawna. zlikwidowałeś drzwi do kotłowni z zewnątrz czy z pom. gospodarczego? I co zrobiłeś w linii korytarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawidGu 20.04.2020 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 chodzi o te od strony holu, pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 20.04.2020 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 zlikwidowałeś drzwi do kotłowni z zewnątrz czy z pom. gospodarczego? I co zrobiłeś w linii korytarza? Te wewnątrz, między kotłownią, a "pomieszczeniem" pod schodami. Zrobiłem natomiast drzwi w tej samej linii co drzwi do toalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
URSZULA6 21.04.2020 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Witam. Obserwuję wasze budowy już od dłuższego czasu i gratuluję wytrwałości!! Dziękuje za cenne wskazówki, które na bieżąco uaktualniamy w naszej budowie. Jesteśmy z mężem dopiero na etapie zalewania słupów i przygotowań do pierwszego stropu. Widzę ze w stosunku do innych to chyba najbardziej pozmienialiśmy układ zewnętrzny. Zrezygnowaliśmy całkiem z okien narożnych z uwagi na duże straty ciepła powodowane przez słupy stalowe. Poruszył ktoś kiedyś temat zbrojenia i tłumaczył ze jest ono na wyrost przeliczone.??? Kierownik budowy twierdzi ze jest ok a nawet za mało- natomiast ekipa budowlana z 20 letnim stażem twierdzi że budujemy bunkier!!!Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Pi 21.04.2020 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Te wewnątrz, między kotłownią, a "pomieszczeniem" pod schodami. Zrobiłem natomiast drzwi w tej samej linii co drzwi do toalety. Czy mógłbyś zamieścić jakieś zdjęcia jak to wyglada po zmianie, zwłaszcza od strony korytarza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawidGu 21.04.2020 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 My zredukowaliśmy stal o polowe na ok 7 ton. Słupy lepiej zlikwidować. Zdjęcia z dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Treugeber 21.04.2020 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 My zredukowaliśmy stal o polowe na ok 7 ton. Słupy lepiej zlikwidować. Zdjęcia z dziś [ATTACH=CONFIG]443239[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]443240[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]443241[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]443242[/ATTACH] A Ty zlikwidowałeś słupy, a jeśli tak to które ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawidGu 21.04.2020 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja nie usuwałem. Z tego co mi wiadomo można usunąć wszystkie, oprócz tego obok hsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
URSZULA6 21.04.2020 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja nie usuwałem. Z tego co mi wiadomo można usunąć wszystkie, oprócz tego obok hsa. My nie robiliśmy ani okna narożnego ani słupa w salonie. Zostawiliśmy tylko tą większa cześć ( powiększona do 460) ,50 cm od narożnika i drzwi tarasowe te na 200cm poszerzyliśmy o 80cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawidGu 23.04.2020 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Treugeber 24.04.2020 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 [ATTACH=CONFIG]443318[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]443319[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]443320[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]443321[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]443322[/ATTACH] Twoja F3 wygląda super! Patrząc na 4 zdjęcie - cz zmieniałeś coś w układzie lub rozmiarze okien narożnych w gabinecie na poziomie 0? Nie pamiętam czy wg projektu jest tam okno tarasowe rozsuwane, tak jak masz Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawidGu 24.04.2020 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Twoja F3 wygląda super! Patrząc na 4 zdjęcie - cz zmieniałeś coś w układzie lub rozmiarze okien narożnych w gabinecie na poziomie 0? Nie pamiętam czy wg projektu jest tam okno tarasowe rozsuwane, tak jak masz Ty? Dzieki, też juz nie pamietam jakie okno bylo w projekcie, rozmiar zostal napewno taki sam, zrobilismy je Ru z ruchomym slupkiem, podzielonym na równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 25.04.2020 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Ja polecam wam zaluzje fasadowe. Bynajmniej nie sa delikatne jak to o nich tu pisano oraz nie ma roznicy w kątach ich pracy pomiędzy z90 a c80. Silniki + przekazniki wyjda napewno wiele taniej jak te io jednak nie bedzie to tak precyzyjne rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.04.2020 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts