agb 26.04.2020 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 W kwestii kątów Z90 wszędzie, zarówno dla anwisa jak i selta, otrzymałem spójną informację, że lamelki nie obracają się w takim samym zakresie jak w C90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.04.2020 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 W obu masz otwarte w pozycji poziomej i zamkniete gdy klada się na sobie. Zakres jest ten sam. Z90 posiadaja dodatkowo uszczelke na kazdym lamelku dzieki czemu lepiej zaciemniaja. W jaki sposób miałyby miec wiekszy zakres? Nie podniosa sie bardziej niz poziomo do podloza a zamlnac sie juz bardziej tez nie da. Jakies bzdury wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 26.04.2020 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Chodzi o zakres od poziomego ustawienia lamelek. W Z90 masz zakres tych 90 stopni tylko w dół. A W C80 w obu kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 26.04.2020 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 http://files.anwis.pl/foldery/fasadowe.pdf Tu jest nawet informacja o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.04.2020 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Zobacz jeszcze raz. To jakieś F80. Jakis specjalny profil bo standardowe C80 nie podnosi się do góry. Selt w ofercie nie ma takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Treugeber 26.04.2020 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 [ATTACH=CONFIG]443399[/ATTACH] Bardzo fajnie to wygląda, jaki to kolor? Przewidywałeś je etapie projektowania, czy to duża ingerencja w ocieplenie? Będą na wszystkich oknach? Były jakieś większe problemy z montażem? Pozdr. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 26.04.2020 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Wszystko jasne. Przyznaj się do błędu. Tylko czemu wszyscy mówili, że to profil C80... Przy takiej grubości ocieplenia nie ma problemu z montażem. Ja mam skrzynki na 10cm PIR z alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.04.2020 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Byla mowa o z90 i c80 wiec bledu nie widze hehe Nie znam oferty anwisu wiec nie wiem co to f80 ale znam oferte Selta i tu wiem, ze nic sie nie obraca o 180 stopni. Kolor okien to jasny dąb a zaluzje sa antracytowe jak stolarka od strony wewnetrznej. Prowadnice i obudowy sa natomiast szare i maja pasowac do zastosowanego wykonczenia na elewacji. W kilku miejscach prowadnice sa biale, tam gdzie elewacja tez bedzie biala. Budynek nie moj. Ja wykonuje montaz stolarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 26.04.2020 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Przyznaję Ucięło "ę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawidGu 26.04.2020 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 czy tutaj jest obniżone o 45cm?( 20 styropianu + 25 jakieś zabudowy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 27.04.2020 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Przyznaję Ucięło "ę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Treugeber 01.05.2020 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Wszystko jasne. Przyznaj się do błędu. Tylko czemu wszyscy mówili, że to profil C80... Przy takiej grubości ocieplenia nie ma problemu z montażem. Ja mam skrzynki na 10cm PIR z alu. Czy można wiedzieć jaki koszt takich żaluzji do F3 (z całym oprzyrządowaniem i instalacja)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 01.05.2020 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Aktualnie na cały dom pewnie w okolicach 30-40k PLN. Mówię o żaluzjach i silnikach z instalacją. Różnice cenowe między typami sterowania podawałem kilka postów wcześniej. Kolega CINEK pewnie bardziej na bieżąco jest z cenami. Ja zakładam tylko na górze i poniżej 20k się zamknę za anwisa Z90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Treugeber 01.05.2020 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Aktualnie na cały dom pewnie w okolicach 30-40k PLN. Mówię o żaluzjach i silnikach z instalacją. Różnice cenowe między typami sterowania podawałem kilka postów wcześniej. Kolega CINEK pewnie bardziej na bieżąco jest z cenami. Ja zakładam tylko na górze i poniżej 20k się zamknę za anwisa Z90. Dzięki za info, rozwiązanie pt. żaluzje tylko na górze, też wydaje mi się bardzo sensowe. Czy rozpatrywałeś to także w kontekście decyzji o montażu klimatyzacji / rekuperacji? Dopytuję, bo słyszałem opinie, że w F3 klimatyzacja niekoniecznie będzie się sprawdzać, a jestem na etapie projektu i za moment chyba będę musiał się decydować. Być może było to już dyskutowane, ale czy ktoś z Was zdecydował się na rekuperacje i klimatyzację w F3? Z pozdrowieniem, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 01.05.2020 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 A dlaczego klimatyzacja miałaby się nie sprawdzać? Klimatyzacji póki co nie mam, mając nadzieję, że nie będzie potrzebna. Ale liczę się z tym, że być może jednak będzie. U mnie ściany z silki plus grube stropy i wylewki na dole dawały ok 22 stopnie w lato i poniżej 23 w największe upały. A brakowało jeszcze drzwi zewnętrznych. Mimo iż salon i 3 sypialnie na górze są na południowy zachód to już od prawie miesiąca do salonu w południe słońce nie dociera bezpośrednio przez okna, gdyż ten dach/taras piętra już daje zacienienie. To ogranicza mocno przegrzewanie. Na górze sprawa miała się w lato nieco gorzej. Ale wtedy nie miałem jeszcze izolacji termicznej dachów i od sufitu nagrzewało się mocno. Okna dodawały swoje. Teraz mając jedno i drugie mam nadzieję, że będzie znacznie lepiej. Uważam, że przede wszystkim należy nie dopuszczać, lub chociaż ograniczać przegrzewanie. Wtedy jak dobrze pójdzie nie trzeba będzie chłodzić, albo w znacznie mniejszym stopniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawidGu 01.05.2020 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 U mnie w poniedziałek robią linie freonowe, na salon i dwa pokoje na górze. Zastanawiam się teraz nad styropianem. Czy opłaca sie inwestować na parterze w 0,031 EPS100 2x10cm, na najwyższym stropie w 0.031 2x15cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DawidGu 02.05.2020 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Treugeber 02.05.2020 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 [ATTACH=CONFIG]443628[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]443629[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]443630[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]443631[/ATTACH] to pomieszczenie ze stolikiem i oznaczeniem TV na ścianie to salon? A gdzie miejsce na kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 02.05.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 (edytowane) Gdzie ta rozdzielnica elektr.? Bo nie mogę skojarzyć. I czemu taka mała? Edytowane 2 Maja 2020 przez agb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Treugeber 03.05.2020 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Przeliczał Ci ktoś tą zmianę na BK? Tam niby jest trochę słupów, ale nie wiem czy te 2 stropy monolityczne po 20 i 25cm nad garażem nie spoczywają również na ścianach. Rozumiem, ze w Twoim przypadku pozostało jak w projekcie, czyli porotherm 25 P+W? Dlaczego nie brałeś BK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts