Janewa 24.10.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Czy ktoś buduje taki dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 11.11.2004 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 Chciałabym nawiązać kontakt z osobami budującymi Dom w tamaryszkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 11.11.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 A więc o co chodzi : o ARCHON, czy dom W TAMARYSZKACH ?? Archon dysponuje dziesiątkami projektów. Zdecyduj się , a dopiero potem załóż wątek pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 12.11.2004 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Chciałabym nawiązać kontakt z osobami, które budują, będą budować, a może już wybudowały Dom w tamaryszkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 04.12.2004 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 Ponawiam pytanie - czy ktoś buduje Dom w tamaryszkach firmy Archon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ja się bardzo poważnie zastanawiam.Byłoby kilka przeróbek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 02.03.2005 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Ja się bardzo poważnie zastanawiam. Byłoby kilka przeróbek.. Ja również myślę o kilku przeróbkach. Przede wzystkim chcę "wydłużyć" budynek o około 90 cm ( o jedną krokiew ), na co będzie zgoda autora projektu. W ten sposób salon powiększy się o kilka metrów i również powiększę w ten sposób kuchnię, co może da możliwość stworzenia spiżarki, a na piętrze garderoby ( nad tym się jeszcze zastanawiam ). Natomiast jestem już w 100% zdecydowana na ten projekt. Wiem, że sporo inwestorów powiększa salon o taras - piszą o tym na Forum firmy Archon. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 "Ja również myślę o kilku przeróbkach. Przede wszystkim chcę "wydłużyć" budynek o około 90 cm ( o jedną krokiew )" Sprawdzałaś jak to zwiększy koszt? Byłbym zainteresowany taką informacją - podobnej długości brakuje mi w salonie "a na piętrze garderoby" ja się zastanawiam czy nie zmniejszyć pokoju nr 6 na poddaszu i nie wpasować w taką szczelinę garderoby. Co o tym sądzisz? (opcja bez wydłużania budynku) "Wiem, że sporo inwestorów powiększa salon o taras" Ja też tak zamierzam zrobić - u mnie taras wychodzi na okna kuchni sąsiadów. Pożytek z niego będzie żaden a strata na powierzchni to z 5 m2. Jeśli wybiorę ten projekt (jeszcze nie jestem takim szczęśliwcem jak Ty i ciągle się zastanawiam ) to na pewno z likwidacją tarasu. Pewnie podniosę też podłogę pod schodami i w kotłowni oraz zlikwiduję przejście do garażu. W kotłowni będzie dodatkowo prysznic. Robiłaś jakiś aktualny kosztorys? W internecie jest kwota z III kw 2003r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 02.03.2005 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Miło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 24.03.2005 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Szukam kontaktu z osobami budującymi Dom w Tamaryszkach firmy Archon. Na Forum firmy Archon jest dość dużo wypowiedzi- a w tym Forum cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULA Łódź 28.06.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Witam mam pytanie czy ktoś budował lub buduje dom w tamaryszkach.Ciekawa jeste opini na temat tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.07.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Hej kupiliśmy projekt tego domu, poprawek nie wprowadzałem dużo, dostaliśmy właśnie zgodę na budowę więc czy są jakieś błędy w projekcie to jeszcze tajemnica Wprowadzaliśmy kilka zmian do projektu, kłopot był po wyprostowaniu ścian w salonie (likwidacja tarasu) bo pojawia się duża, niepodparta przestrzeń i trzeba było wymienić strop z monolitu na TRivę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekl 28.07.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 A ja nic nie zmienialem. Zamierzam budowac dokladnie jak to jest w projekcie. Myslalem na pocztaku o kilku zmianach ale w koncu mi przeszlo. W koncu przyda sie kawalek tarasu pod daszkiem jak zacznie padac deszcz, bieganie po trzech schodach do ubikacji nie jest uciazliwe a z drugiej strony te schody doskonale odgraniczaja ta czesc przemyslowa (kotlownia, garaz i spizarka pod schodami) od reszty domu. Mam juz pozwolenie, wykonalem przylacza i ruszam z budowa od 8 sierpnia. Buduje z maksa, strop monolityczny, krycie dachowka, scianki dzialowe na poddaszu z betonu komorkowego. Chetnie poslucham opinii osob, kotre juz sa w trakcie budowy. Mysle tez ze za 3 miesiace bede mial gotowy stan surowy i moge przeslac zdjecia zainteresowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2005 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Wyceniales stan surowy u kosztorysanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 05.08.2005 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Bardzo się cieszę, że nareszcie coś ruszyło!!! Nawet przestałam zaglądać do działu "projekty", bo straciłam nadzieję, że w Muratorze są tamaryszkowicze. A tu niespodzianka. Ja na razie jestem na etapie papierologii. Jak zacznę budować podzielę się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Fakt Janewa, nawet nie odpowiedziałaś na moje pytanie z marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 11.08.2005 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 To teraz odpowiem w sprawie kosztorysu. Owszem przerabialiśmy z mężem tę kwestię nieraz. Doszliśmy jednak do wniosku, że są to ceny jak najbardziej orientacyjne i są podobne do kosztorysu podanego przez Archon. Mieliśmy zamiar zacząć budowę w tym roku, ale niestety z przyczyn organizacyjnych nie będzie to możliwe. Myślę, że orientacyjne koszty budowy należy znać, a w jej trakcie modyfikować wydatki ( np. nie wiem jeszcze jakie będą okna, jaki dach - to właśnie zależy od bieżąco ponoszonych kosztów ). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULA Łódź 16.08.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam , sory ,że tak późno się odzywam , ale byliśmy na urlopie.Jak jechaliśmy na urlop oglądaliśmy dom w tamaryszkach w budowie. Chłopak zrobił w piwnicy dwa pomieszczenia gospodarcze i pralnię – bardzo fajny pomysł , bo mnie osobiście brakowało jeszcze jednej łazienki. Dodał okno w pokoju nad garażem też super. Nie powiększył pokoju na dole , ale my mamy taki zamiar. Chcemy ruszyć z budową i postawić fundamenty w tym roku, a co u CIEBIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULA Łódź 16.08.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 TO jeszcze raz ja , a gdzie będziecie budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts