Gość 19.08.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 My co prawda tylko rzut beretem od Was - ale nie Łódź jeno Warszawa Własnie podpisujemy umowy z kierownikiem, wykonawcą, elektrykiem (no może tutaj bez umowy ale i tak trzeba się nauzgadniać) geodeta składa papiery na ZUD, wycinamy drzewo, kopiemy studnie, stawiamy słup, kupujemy blaszak dla ekipy, ło Jezu! sam nie wiedziałem że jesteśmy tacy zabiegani Zrobiłem jeszce w projekcie małą zmianę - wydłużyłem garaż o 2 m - i wreszcie będę miał swój wymarzony warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULA Łódź 19.08.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Witam my też załatwiamy dokumenty i chcemy w tym roku postawić fundamenty, a reszta w przyszłym roku. Rozglądaliście się za materiałem budowlanym? Interesuje mnie cena cegły max 25. My chcieliśmy poszerzyć garaż na dwa auta, ale nam się nie zgodzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULA Łódź 19.08.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 a jeszcze ile taki blaszak kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULA Łódź 19.08.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 koleżanka jak budował to wynajeła jakiś budyneczek. Masz może gadu gadu, podaje mój nr 2980814 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Nie mam niestety gadu gadu ani możliwości pogadu gadu w pracy - admin wszystko poblokował. A w domu łącze komutowane więc nawet nie ma o czym gadu gadu.. Witam my też załatwiamy dokumenty i chcemy w tym roku postawić fundamenty, a reszta w przyszłym roku. Rozglądaliście się za materiałem budowlanym? Interesuje mnie cena cegły max 25. zobacz wątek http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=51860&highlight= My chcieliśmy poszerzyć garaż na dwa auta, ale nam się nie zgodzili. O! A u nas nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 a jeszcze ile taki blaszak kosztuje? a jeszcze nie wiem , ale jak będę wiedział - wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam, uciekło trochę czasu Za blaszak zapłaciłem 1200, nówka prawieże, ocieplony styropianem, podstawowa zaleta - sam przyszedł na moją działkę (kilka chłopów chwyciło końce i nieśli drogą aż się ludziska oglądali ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 16.07.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Co sądzicie o tym domku??bo właśnie zastanawiam się nad wyborem projektu, chodzi o koszty realizacji i funkcjonalność. http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m400baa2f53379 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 09.08.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witaj Tamaro, Jak dotąd, mimo kilku zapytań (polecam funkcję szukaj), nie rozwinęła się większa dyskusja o Tamaryszkach na forum Muratora. Najwięcej pomysłów i uwag można znaleźć na forum Archonu, niestety zwykle z wczesnych etapów. Co do funkcjonalności, to moim zdaniem warto zabudować kawałek tarasu wdzierający się do salonu. Koszt żaden, a zyskuje się większy salon. Częste zmiany, to: dodanie piwnicy, przeniesienie tam kotłowni i zrobienie pralni, zamiana kotłowni na łazienkę (obecnie Archon oferuje taką wersję), zrobienie przejścia do garażu przez dawne WC, likwidacja balkonu, wyrównanie podziału pokoi na piętrze, przedłużenie zadaszenia lub całego garażu ... Ale to już wedle analizy potrzeb/możliwości. Ja min. powiększyłem garaż do dwóch stanowisk i wykroiłem małą łazienkę z powiekszonego pokoju nad garażem i wyrównałem pokoje. Jestem na etapie zamkniętym/wykończeniach. Powieszę zdjęcia na stronie Archonu, jak tylko zrobią mi tynki zewn.Coś więcej napiszę jak zamieszkam. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 13.08.2006 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Bardzo dużo osób wybrało ten projekt- patrz forum dyskusujne Archonu. Większoś jednak coś tam zmienia - ja wydłużyłam dom od strony salonu o jedną krokiew - powiększyłam w ten sposób salon i kuchnię i jednocześnie większe stały się pomieszczenia na poddaszu. Na poddaszu - likwidacja balkonów, jeden pokój otwarty - jakby drugi "salon". Obecnie jestem na etapie stanu zerowego. Pozdrawiam. Jest to nieduży domek, ale funcjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaut2 30.09.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Witaj Janewa Tez mam zamiar kupic projekt domu w Tamaryszkach i powiekszyc salon przesuwając jedna ze scian nośnych (ciekawe jaki jest koszt takiej zmiany) ale nijak nie mogę pojąc w jaki sposób powiekszyła Ci sie kuchnia . W tym projekcie kuchnia jest po przeciwległej stronie domu zatem bede wdzieczny jesli troche mnie wtajemniczysz.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 03.11.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Zdjęcia można obejrzeć na http://budujemydomekwlesie.photosite.com/ Pozdrawiam,M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 04.02.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 wITAM, my chyba też będziemy budować tamaryszki, i chyba powiększymygo 1 metr w głąb.Piszę chyba bo u nas co niedziela się zmienia, a zaczynać budowę chcemy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 a którą wersję? Widziałem że Archon dorobił ze dwie nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 07.02.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 może ktoś wkleić ten projekt w tamaryszkach czy on ma literkę L ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 07.02.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 a którą wersję? Widziałem że Archon dorobił ze dwie nowe. Dwójkę, ale podoba mi się dach z jedynki. dzisiaj byłam u pani architekt z Archonu i chyba jednak zostaniemy przy lukarnie z boku ale bez balkonów. Upierałabym się jednak za wydłżueniem o metr. Mam pytanie, czy zmienialiście strop, ja wolałabym terivę a nie monolityczny (przede wszystkim ze względu na cenę). Czy zmieniał wam to już konstruktor??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 a którą wersję? Widziałem że Archon dorobił ze dwie nowe.Dwójkę, ale podoba mi się dach z jedynki. dzisiaj byłam u pani architekt z Archonu i chyba jednak zostaniemy przy lukarnie z boku ale bez balkonów. Upierałabym się jednak za wydłżueniem o metr. Mam pytanie, czy zmienialiście strop, ja wolałabym terivę a nie monolityczny (przede wszystkim ze względu na cenę). Czy zmieniał wam to już konstruktor??? ja mam najpierwszą jedynkę, zmieniałem strop na Terivę. Była chwila zastanowienia ze względu na długośc belek stropowych - o nas są opartę o podciąg biegnący w poprzek kuchni na wysokości drzwi z holu, a z drugiej strony o ścianę zewnętrzną (skasowaliśmy taras) - więc maja koło 6 m. Niby są takie belki standardowo dostępne ale konstruktor miał jakieś swoje wątpliwości. W '2'-ce chyba nie ma tych problemów ze względu na rozkład pomieszczeń. Salon w tej wersji rzeczywiście duży nie jest. Wydłużenie wydaje się sensowne bo i pokoik za schodami staje się istotnie większy a różnica w kosztach budowy - symboliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 08.02.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 A można twój dom obejrzeć? Bo ja mam problem, nawet na 90 % mam juz silkę na dom, prawie ekipę, ma zaczynać w kwietniu a znowu nie mamy projektu i jak ja mam przekonać mojego męża??/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 08.02.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 może ktoś wkleić ten projekt w tamaryszkach czy on ma literkę L ?? Jak dla mnie to bardziej T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agessner 30.07.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 A ja nic nie zmienialem. Zamierzam budowac dokladnie jak to jest w projekcie. Myslalem na pocztaku o kilku zmianach ale w koncu mi przeszlo. W koncu przyda sie kawalek tarasu pod daszkiem jak zacznie padac deszcz, bieganie po trzech schodach do ubikacji nie jest uciazliwe a z drugiej strony te schody doskonale odgraniczaja ta czesc przemyslowa (kotlownia, garaz i spizarka pod schodami) od reszty domu. Hej, zastanawiam się nad budową tego domu, ale.. brakuje mi w nim spiżarki i planuję wprowadzić pewne zmiany, żeby była, natomiast widzę w Twojej wypowiedzi, że takową wprowadziłeś. Mógłbyś przybliżyć troszkę, jak to rozwiązałeś? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts