Tytus_Wawa 04.06.2019 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 (edytowane) Witam serdecznie, Prosze o poradę jak najlepiej będzie uszczelnić/poprawić izolację wokół okna od wewnątrz i zewnątrz. Niestety po ostatnich tygodniowych deszczach ściana od kuchni jest mokra. Niestety na 99% jest było spowodowane jak widać na zdjęciu brakiem uszczelnia na styku prowadnica rolety - okno oraz parapet (porawiłem to "na chwilę" kitem żeby nie zamakało), brakiem fartucha pod parapetem Od strony wewnętrznej odkułem tynk i jest folia Ilbruck (gdzieniegdzie odłazi) i myślałem żeby to poprawić: a) naniesienie na piankę PUR (na styku okno-mur) powłoki paroszczelnej (illbruck-sp925-powloka-uszczelniajaca) b) przyklejenie nowej folii do wewnątrz (folia-okienna-illbruck-duo-me508-vv70) c) wykończenie tynkime/klejem Od zewnątrz Demontaz parapetu i prowadnicy rolety: a) położenie membrany Epdm pod parapet (na kleju CX80 HYBRICX 70S lub soudal-vapourseal) b) w szczelinę okno/mur wysmarować płynną membraną (soudatight-hybrid) c) w szczelinę wokół ramy okna dać taśmę rozprężną (illbruck-tp610-10-2-4) d) pomiędzy ramę okna a prowadnicę rolety zastosować taśmę dekarską butylową e) dodatkowo silikon wokół łączenia prowadnica rolety/mur Czy to ma sens czy gdzieś czy cos źle robię albo da się zrobić lepiej ? Dziękuję z góry za porady Edytowane 4 Czerwca 2019 przez Tytus_Wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fensterauspolen 09.06.2019 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 Ja osobiście bym wyciął piankę, uszczelnił i zamienił na silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts