tuz 04.06.2019 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 WitamMuszę wywiercić otwory w drzwiach gerda. Wewnątrz jest blacha, nie wiem jakiej grubości. Blacha jest chyba hartowana albo nie wiadomo z czego bo wiertła nie chcą tego brać. Musiałem wywiercić otwory w futrynie i jakoś przebrnąłem ale w drzwiach nie mogę.Miałem kilka wierteł z castoramy dewalt extreme z cobaltu 5mm, jedno ok 20 zł więc sądziłem, że będą dobre.Powiedzcie mi jakie wiertła kupić, które są mocne, skuteczne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekdybul 25.06.2019 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Hmmm, grubsza sprawa, wcześniej nie zdarzyło mi się wiercić w metalu, to może być raczej . Spory wybór, fajna alternatywa. Powodzenia Edytowane 25 Czerwca 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.06.2019 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Co mogę napisać...tylko wiertła z węglikiem wolframu muszą mieć twardość 60÷62 HRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts