coachu13 04.06.2019 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Cześć,Będę budował ogrodzenie - płot.Zastanawiam się czy słupki 60x40 3m wystarczą ?80cm w ziemię 20cm podmurówki, 2m płot.Jakie zrobić słupki pod furtkę i bramę ( brama ma mieć 4,5m jedno skrzydło i także deski na niej ) ?Czy 80cm do ziemi dla słupków to jest OK ?Czy przygotowywać podmurówkę wzdłuż płotu czy kłaść gotowe bloczki na ziemię ?Jeśli robić podmurówkę to jak głęboko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
booot 05.06.2019 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Chcesz mieć bramę jednoskrzydłowa 4.5m dlugości? Tego nie wytrzyma nawet słupek 16x16 z blachy 3mm. A nawet jak słupek wytrzyma to skrzydło musiałoby być zbudowane mocarnie i na pewno nie wypełnione drzewem. Górna racjonalna granica długości skrzydła to max 3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 06.06.2019 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Myślałem o takim skrzydle plus kółko jezdna na końcu.Myślisz, że nie da rady ?A słupki pod panele ? Jeden panel 1,8x1,8 waży 40kg. Czyli taka brama ważyłaby ok 100kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak 10.06.2019 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Brama nie lepiej przesuwna? jednoskrzydłowa nie będzie wygodna, jeszcze takich wymiarów. Co do podmurówki to kup gotowe, Joniec ma dobre i wszędzie znajdziesz. U siebie mam i się łatwo kładło, ma też łączniki to ładnie to razem wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 10.06.2019 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Problem polega, że mam wąską działkę i jeszcze chcę zrobić wpuszczony podjazd, czyli nie bardzo mi pasuje, żeby mieć bramę przesuwną.Co pod gotowej podmurówki.Czy taką się tylko kładzie ? Nie trzeba nic kopać i lać betonu pod nią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 10.06.2019 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Te gotowe chyba nie przejdą.Ja chcę mieć odległości od słupka do słupka 1,8m.A te standardowe są dopasowane tylko do gotowych paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 10.06.2019 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Te gotowe chyba nie przejdą.Ja chcę mieć odległości od słupka do słupka 1,8m.A te standardowe są dopasowane tylko do gotowych paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak 12.06.2019 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Gotowe kładziesz bardzo szybko, zabetonowujesz słupek, dajesz łącznik z jednej i drugiej strony i wsuwasz podmurówkę. Bez betonowania, wiadomo coś ona musi w ziemię wchodzić żeby to się trzymało. Ja mam po prostu ziemią obsypane a z tymi łącznikami jońca jest o tyle dobrze, że to nic a nic się nie prawa ruszyć. Podmurówki mają powyżej 2 m ale to jest dobra odległość, 1,8 to będziesz miał za gęsto tych słupków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 13.06.2019 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Ale mi taka odległość odpowiada.Pytanie czy można gdzieś dostać krótsze gotowce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts