miro_86 05.06.2019 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Cześć, Myślałem że już dogadałem tem z jedną z firm wykonującą żaluzję ale okazało się że się nie zrozumieliśmy. Z racji tego że rolety/żaluzje nie dają mi spać po nicach to już muszę się Was poradzić. Początkowo nie myślałem w ogole o roletach/żaluzjach, ale mam antresolę i przeszklenia od strony południowej więc obawiam się zbytniego nagrzewania wnętrza. Spokojnie jeszcze mam czas bo dopiero strop wylany, ale do rzeczy. Jedno okno w moim domu będzie w kształcie trapezu. Po kilkunastu mailach i telefonach do różnych firm okazało się że jedynie możemy na zamówienei sprowadziź z Niemiec kasetę która bedzie pracowała pod kątem 35st. , ale koszt na to jedno okno u mnie to ok 10tys zł. Generalnie gruba przesada. Część Firm proponuje mi zrobić kasetę w poziomie przez całą szerokość okna,a ten pozostały "trójkąt" ocieplić XPS 3-4cm. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Czy nie spowoduje to dużego mostka termicznego ? Dodam że ocieplał będe styropianem 20cm. Grubość skrzynki pod żaluzje (skłaniam się bardziej pod żaluzje) to 12cm. Czy to wogolę będzie jakoś działo i wyglądało ? może ktoś już ma takie rozwiązanie zastosowane. Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts