Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co zrobić żeby ludzie nie wyrzucali ulotek??

waleczkaa

Recommended Posts

Dzień dobry!

Prowadzę własną działalność w branży gastronomicznej - wakacje za pasem, do miasta zjedzie trochę turystów, więc trzeba ostrzej ruszyć z promocją lokalu. W zeszłym roku wydawało mi się, że rozdawanie ulotek w często uczęszczanych miejscach zrobi robotę. Jednak w praktyce 95% ulotek lądowało w najbliższym koszu na śmieci i kasa poszła w błoto:mad:

W tym sezonie mam zamiar spróbować jeszcze raz, bo widzę że konkurencja też rozdaje ulotki w podobny sposób i mają pełno gości. Tylko co zmienić?!? Zlecić projekt graficzny jakiejś profesjonalnej agencji reklamowej, a może do ulotek dodawać jakieś kody rabatowe... macie jakieś pomysły???

Dzień dobry!

Prowadzę własną działalność w branży gastronomicznej - wakacje za pasem, do miasta zjedzie trochę turystów, więc trzeba ostrzej ruszyć z promocją lokalu. W zeszłym roku wydawało mi się, że rozdawanie ulotek w często uczęszczanych miejscach zrobi robotę. Jednak w praktyce 95% ulotek lądowało w najbliższym koszu na śmieci i kasa poszła w błoto:mad:

W tym sezonie mam zamiar spróbować jeszcze raz, bo widzę że konkurencja też rozdaje ulotki w podobny sposób i mają pełno gości. Tylko co zmienić?!? Zlecić projekt graficzny jakiejś profesjonalnej agencji reklamowej, a może do ulotek dodawać jakieś kody rabatowe... macie jakieś pomysły???

Krótkie regionalne menu.

Lokalny, świeży produkt.

Nie potrzeba ulotek. Ludzie sami się dowiedzą "na mieście".

ps - reklama agencji na tym forum zbędna i prowadząca do zbanowania :)

Edytowane przez Chef Paul
ps

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
Moja rada - zlej ulotki. W sensie nie wiem, czy jest sens inwestować w taką formę reklamy. Dzisiaj przecież ludzie, jak chcą coś znaleźć, to szukają w Google. Zadbaj o widoczość w mapach, jakieś pozycjonowanie, czy cuś. Wpisze sobie później taki jeden z drugim, dajmy na to, Smażalnia Kołobrzeg, i wyświetli się dana knajpka ;)

• 2 months później...