ciężkiprzypadek 02.08.2019 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 PSK w wymiarze 300 cm są bardzo ciężkie, szczególnie dla dzieci. Poza tym trzeba je często regulować i nie wszyscy producenci chcą takie wymiary wykonywać. Nam odmówili i ostatecznie zdecydowaliśmy się na HS dzielone na pół. Mieliśmy przygotowaną płytę pod PSK, co wpłynęło na dodatkowe koszty i pogrubienia dla HS, ale się udało i już mamy je zamontowane . Chodzą,, jak po maśle'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BothSides 02.08.2019 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 Same drzwi miałyby 160 cm, to chyba tak jeszcze w miarę? Nie wyobrażam sobie 3 metrowej szyby na szynie Chyba będę stawiać na rozwierane na zewnątrz. Trudno, nie można mieć wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 02.08.2019 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 Przepraszam nie wyraziłam się jasno. PSK też miały być dzielone na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.08.2019 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Same drzwi miałyby 160 cm, to chyba tak jeszcze w miarę? Nie wyobrażam sobie 3 metrowej szyby na szynie Chyba będę stawiać na rozwierane na zewnątrz. Trudno, nie można mieć wszystkiego 160cm "samych drzwi" to właśnie za dużo. HS bez problemu i dwa razy tyle. Drzwi otwierane na zewnątrz są u nas spotykane sporadycznie, czyli mogą mieć niewspółmiernie wyższą cenę lub nie być do końca dostosowane do naszych warunków w sensie energooszczędnym. Dlatego przy ich wyborze trzeba szczególnie uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BothSides 06.08.2019 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Bardzo serdecznie dziękuję za wypowiedzi. Bardzo mi pomogły, samo czytanie nie zawsze daje odpowiedzi na wszystkie pytania. Pozostaję więc z jasnym wyborem - drzwi otwierane do wewnątrz albo HS. Decyzję tę podejmę, jak będziemy już wiedzieć ile wydaliśmy na stan surowy otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 06.08.2019 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Używałem krótki czas drzwi HS, u siebie mam obecnie 2 sztuki PSK 300cm dzielone symetrycznie. Oczywiście na korzyść przemawia komfort używania (lżejsze przesuwanie, brak progu), jednak przy PSK jest dla mnie praktycznie niezauważalny minimalny próg profilu, a dodatkowo mam możliwość uchylenia okna, z czego często korzystam (nie wlatuje mi wtedy tylu nieproszonych gości do pomieszczenia).Gdyby nie duża różnica w cenie, pewnie wybrałbym HS, ale według mnie nie jest wart on takiej dopłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.08.2019 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Właśnie przeglądam pisma z fabryki i czytam o "urealnieniu cen" m.in. w HS. Będą tańsze. Mam nadzieję że nie tylko pozornie, bo do tej pory w wycenie Vetrexu zawsze było uwzględniane poszerzenie pod próg a teraz trzeba je będzie oddzielnie domówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel . 11.08.2019 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 Montaż dopiero pod koniec sierpnia. Niestety ekipa od dachu miała opóźnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel . 13.10.2019 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Okna zamontowane. Jesteśmy jak zadowoleni z profesjonalnej obsługi. Troche było stresu podczas montażu, jeden z pakietów szybowych ważył prawie 300kg, ale efelt końcowy bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts