Baacz 09.06.2019 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 WitamPoszukuję kotła na pellet, jest sporo wątków na forach ale im więcej czytam tym mniej wiemKocioł ma ogrzewać dwa budynki i będzie stać w osobnej kotłowni, w grę wchodzi tylko pelletZastanawiałem się nad różnymi kotłami i skłaniam się ku kilku Lazar WINDHAGER Laguna i RedLagunę ciężko dostać w województwie pomorskim i na chwilę obecną skłaniałbym się ku Lazarowi i Red O kotłach Lazar wiem mało i nie wiem jak wypadają ale mają dobrą cenę Red fajny tylko na innym forum wyczytałem że RED jest dobry do małej instalacji z grzejnikami, z podłogówką i grzejnikami słabo sobie radzi i widać ułomności RED w zakresie sterownika.Prosiłbym posiadaczy i instalatorów o pomoc co myślicie o tych piecach a może coś innego, co do mocy to coś w granicach 25 kW Z góry wszystkim dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 09.06.2019 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 Laguna do Ciebie przyjeżdża bezpośrednio z Mediolanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 10.06.2019 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Witam Poszukuję kotła na pellet, jest sporo wątków na forach ale im więcej czytam tym mniej wiem Kocioł ma ogrzewać dwa budynki i będzie stać w osobnej kotłowni, w grę wchodzi tylko pellet Zastanawiałem się nad różnymi kotłami i skłaniam się ku kilku Lazar WINDHAGER Laguna i Red Lagunę ciężko dostać w województwie pomorskim i na chwilę obecną skłaniałbym się ku Lazarowi i Red O kotłach Lazar wiem mało i nie wiem jak wypadają ale mają dobrą cenę Red fajny tylko na innym forum wyczytałem że RED jest dobry do małej instalacji z grzejnikami, z podłogówką i grzejnikami słabo sobie radzi i widać ułomności RED w zakresie sterownika. Prosiłbym posiadaczy i instalatorów o pomoc co myślicie o tych piecach a może coś innego, co do mocy to coś w granicach 25 kW Z góry wszystkim dziękuję za pomoc. Właśnie zamontowałem Lagunę w okolicach Kościerzyny a teraz ruszam pod Wejherowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baacz 10.06.2019 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 To moje okolice mógłbym prosić o jakiś kontakt do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 12.06.2019 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Jeśli szukasz dobrego kotła na pellet to zapraszam do Sopotu. Jak coś w klasie Windhagera to Duński RTB, Lazara Blackstar. Serwis na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baacz 21.07.2019 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 Witam po dłuższej nieobecności Sugestia kolegi Kroitza sprawiła że zainteresowałem się kotłami RTB i Blackstar, mógłby ktoś pomóc i napisać czym te dwa kotły się różnią od siebie ?? Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 22.07.2019 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 (edytowane) Jeśli szukasz dobrego kotła na pellet to zapraszam do Sopotu. Jak coś w klasie Windhagera to Duński RTB, Lazara Blackstar. Serwis na miejscu. Napisz bezpośrednio do tego który tym handluje.RTB będzie zapewne bardziej zautomatyzowany i mniej bezobsługowy i przez to droższy a czy to warte dopłaty kilku tyś. to zależy od kupującego.Tymi 25kW to rozumiem chcesz takie dwie chaty każda po 200m ogrzewać tak? Edytowane 22 Lipca 2019 przez Barliniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 22.07.2019 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Tak jak pisze Barliniak, to te praktycznie te same kotły, ale RTB jest już na wypasie. Bardziej zautomatyzowany, z sondą i kompresją popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baacz 22.07.2019 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Dzięki za odpowiedz, może jest na forum jakiś posiadacz kotła rtb lub bckstar i mógłby coś o nich napisać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 23.07.2019 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Tutaj mało, na drugim forum masz temat o sterowniku V13, tam się wypowiadają użytkownicy tego kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts