taza0 10.06.2019 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Witam. Mam zamiar zamontować okna dachowe tylko problem jest w tym, że blachodachówka która jest na dachu ma 20 lat i nie jest już nigdzie (podobno) dostępna. Dwóch dekarzy którzy byli oglądać, powiedzieli ze nie da się nic zrobić jeżeli nie ma takiej blachy nigdzie. I tu właśnie mam pytanie czy są jakieś inne sposoby zamontowania okiem dachowych.Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 10.06.2019 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Idzie to zrobić, fakt że do końca nie profesjonalnie ale da się. Osobiście mam tak u siebie zamontowane ponieważ blachy takiej nie dostałem a więc. Wycinasz otwór idealny pod wymiar kołnierza. Wsadzasz najpierw górny kołnierz następnie ramę od okna i resztę elementów. Główny problem jest w tym że w takim sposobie musisz naciąć blachę aby podsunąć dolny kołnierz i właśnie w tym miejscu należy to uszczelnić "beko bądź sikaflex" ( na tym pracuję ) To jedyna opcja zaraz przed zmianą całego poszycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts