pandzik 11.06.2019 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Będę miał betonowy sufit. Przed nalozeniem powłoki, gruntu muszę go w jakiś sposób oczyścić z zielonego nalotu, brudu, gipsu. Pomiędzy płytami narosla z zalewana stropu usuwam mechanicznie wiertarka. Ale co zrobić z powierzchnią? Kilkukrotnie podrapanie Szczotka druciana daje dobre efekty ale nie jest to sposób na 85m2 stropu. Może szlifierka oscylacyjną z średnim papierem. Albo szlifierką kątową z jakąś boczną tarczą? Edytowane 11 Czerwca 2019 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JakubŁ 14.06.2019 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Ja zdecydowanie wybrałbym szlifierkę oscylacyjną z porządny korundowym papierem. Szczotka druciana raczej zrobi wgłębienia ta gdzie nie będzie kamyczków.P.S. Masz strop Vector? Jesteś zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 26.06.2019 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Nie wiem kiedy miałbym być zadowolony ze stropu. Być może po zamieszkaniu gdy nie będę narzekał na głośność. Wydaje się solidny, po założeniu skrzynek wentylacji w otworach nie słyszę radiana piętrze. Zobaczymy. Po wycięciu otwórów mam w moim dzienniku zdjęcia próbek ze stropu. Nadbeton ładnie związał z płytą typu filigran. 21cm betonu. Co do papieru to nie wiem czy to wypali. najlepsze efekty mam po przeciągnięciu stropu zwykłą szczotką drucianą. Piękny, czyściutki beton sie ukazał, doskonały pod grunt. Tylko ręcznie te 83m2 to raczej niewykonalne. Kupilem kolejną szczotkę na kątówkę, tym razem skręcone w warkocze druciki. Luźne sie nie sprawdziły, miały za mały docisk do powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts